Groupama-FDJ ondergaat metamorfose en promoveert acht (!) talenten naar de WorldTour Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ ondergaat metamorfose en promoveert acht (!) talenten naar de WorldTour

Groupama-FDJ ondergaat metamorfose en promoveert acht (!) talenten naar de WorldTour

Groupama-FDJ geeft in 2023 talent meer dan ooit de kans om zich te laten zien. De Franse ploeg meldt in een persbericht dat er maar liefst acht renners uit de continentale opleidingsploeg de overstap maken naar de WorldTour in het komende seizoen.

Groupama-FDJ liet Paul Penhoët al per 1 augustus toe tot de proftak, maar daar komen per 1 augustus met Lorenzo Germani, Romain Grégoire, Lenny Martinez, Enzo Paleni, Laurence Pithie, Reuben Thompson en Sam Watson acht renners bij. Een ongeziene hoeveelheid, maar volgens ploegbaas Marc Madiot een logisch gevolg van de enorm talentvolle lichting. 'Het is dus natuurlijk dat we hen als prioriteit zien.'

De Franse formatie startte de continentale opleidingsploeg in 2018 en dat werpt nu z'n vruchten af. 'De jonge atleten trainen en leven samen en hebben toegang tot alle faciliteiten. In sommige races mochten ze al proeven aan de WorldTour en als we ze overhevelen, doen we dat alleen als we zeker weten dat ze er klaar voor zijn. Deze acht talenten hebben allemaal het DNA van onze ploeg en ze willen zich ontwikkelen. We zullen in 2023 records breken als het gaat om gemiddelde leeftijd, maar we stonden op een kruispunt en moesten deze afslag nemen.'

Grégoire en Martinez geen onbekenden

Onder de groep talenten zitten al wat bekendere namen. Zo kennen we de 19-jarige Romain Grégoire al van zijn Europese titel bij de junioren in 2021. Hij werd in dat jaar ook tweede op het WK. Dit seizoen won hij Luik-Bastenaken-Luik U23, hij werd tweede in de Alpes Isère Tour en won een rit in de Baby Giro. Ook Lenny Martinez zagen we al voor het grote publiek. De 19-jarige klimmer maakte indruk als knecht in de Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes en werd vlak erna derde in de Baby Giro. In juli won hij de Giro Ciclistico della Valle d'Aosta - Mont Blanc, een hoog aangeschreven beloftenkoers.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news