Groupama-FDJ verwacht niet dat sprinters gelost gaan worden: 'Klim is te ver van de finish' Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ verwacht niet dat sprinters gelost gaan worden: 'Klim is te ver van de finish'

Groupama-FDJ verwacht niet dat sprinters gelost gaan worden: 'Klim is te ver van de finish'

Gaan ze rijden of niet rijden? Dat is de hamvraag voor de Portella Mandrazi, de klim van negentien kilometer aan vier procent die de Giro-deelnemers woensdag moeten bedwingen. Groupama-FDJ verwacht er met hun sprinter Arnaud Démare niet al te veel van.

In 2020 moest die klim in de vierde rit van de Giro ook al bedwongen worden, weliswaar van een kortere, steilere kant. Destijds rekende Démare in de sprint af met Peter Sagan en Davide Ballerini, terwijl sprinters als Fernando Gaviria en Álvaro José Hodeg eraf werden gereden. Toen lag de Portella Mandrazi (inclusief afdaling) in een 140 kilometer lange rit echter op veertig kilometer van de meet, nu volgen er nog 75 vlakke kilometers.

Sinkeldam: 'We weten wat we moeten verwachten'

Lead-out-man Ramon Sinkeldam blikte op de website van zijn ploeg vooruit op de rit, waarvoor zijn kopman Démare bij de topfavorieten hoort. 'Het wordt een sprint', geeft de Noord-Hollander aan zonder blikken of blozen. 'Deze keer is de beklimming verder van de finish dan twee jaar geleden, dus het wordt moeilijk om de sprinters te lossen.'

'We moeten hoe dan ook voorzichtig zijn', vervolgt Sinkeldam. 'We hebben de klim verkend op het trainingskamp dat we hier hebben gedaan, dus we weten wat we moeten verwachten. Wij zullen in ieder geval volledig voor een pelotonsprint gaan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws