Menten zwaar teleurgesteld na val in volle finale: 'Hofstetter schoof onderuit, was kansloos' Wielrennen
Wielrennen

Menten zwaar teleurgesteld na val in volle finale: 'Hofstetter schoof onderuit, was kansloos'

Menten zwaar teleurgesteld na val in volle finale: 'Hofstetter schoof onderuit, was kansloos'

Milan Menten had zijn zinnen gezet op een korte klassering in de vijfde etappe van de Vuelta a España, maar zag uiteindelijk zijn kansen gedwarsboomd door een valpartij. 'Soms ben je betrokken bij een valpartij, terwijl je niets fout doet. Het gebeurt en het is shit', treurt Menten na afloop in gesprek met Eurosport.

De valpartij was vlak voor het punt van de laatste drie kilometer, bij een rotonde. 'Volgens mij schoof het voorwiel van Hugo Hofstetter weg, waardoor hij onderuit ging, waarna ik en anderen ook tegen de grond gingen. Ik was kansloos, toen hij (Hofstetter, red.) ging, schoof ik ook al onderuit. Rotondes liggen er altijd slipperig bij', aldus de ontgoochelde coureur.

Het was een gemiste kans voor Menten, die na zijn vierde plek in rit vier veel vertrouwen had voor de etappe van woensdag. 'Ik zat goed van voren, in de buurt van Kaden Groves en Alberto Dainese', zag het er aanvankelijk goed uit voor de sprinter van Lotto-Dstny. Na de bergrit van donderdag krijgt Menten vrijdag waarschijnlijk een kans op revanche. 'Morgen wordt afzien en dan liggen er in Oliva weer kansen', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws