Groves wilde sprinten met een leeglopende band: 'Ploegleiders hebben me overtuigd te wisselen van fiets' Wielrennen
Wielrennen

Groves wilde sprinten met een leeglopende band: 'Ploegleiders hebben me overtuigd te wisselen van fiets'

Groves wilde sprinten met een leeglopende band: 'Ploegleiders hebben me overtuigd te wisselen van fiets'

Kaden Groves wist na een spectaculaire slotfase de zesde etappe in de Ronde van Catalonië te winnen. De Australiër van Alpecin-Deceuninck was Bryan Coquard (Cofidis) en Ide Schelling (BORA-hansgrohe) te snel af in de sprint van een grote groep en boekte zijn tweede overwinning in de Spaanse rittenkoers. De overwinning van Groves kwam vrij onverwacht, daar hij op vier kilometer van de meet lek reed en verder moest op de fiets van ploeggenoot Xandro Meurisse.

'Nummer een was al fijn, maar deze tweede zege maakt het helemaal compleet. Ik ben superblij', jubelt Groves na afloop van zijn zegetocht in het flashinterview. 'Met nog zeven kilometer te gaan voelde ik dat ik een leegloper had. Ik wist niet zeker of het wel slim was om te stoppen en van fiets te wisselen. Ik overwoog om gewoon nog te sprinten met mijn leeglopende band. Uiteindelijk ben ik mijn ploegleiders enorm dankbaar. Zij overtuigden me om toch van fiets te wisselen met Xandro. Toen was het nog een flink karwei om weer vooraan te geraken en mee te doen in de sprint.'

'Er was geen tijd voor een volledige fietswissel, dus moesten we iemand opofferen', aldus Groves

Groves is zijn team bijzonder dankbaar. 'Ik had geluk dat we nog met veel jongens van de ploeg in het peloton zaten. Er was ook geen tijd om een volledige fietswissel te doen. We moesten dus iemand opofferen, op wiens fiets ik verder zou moeten koersen in de laatste kilometers. Bovendien hadden we geluk dat we dat konden doen toen er een flinke tegenwind blies. Daarna namen we een paar bochten en kon ik terugkeren toen de wind van de zijkant kwam.'

Naar eigen zeggen verkeerde Groves voorafgaand aan de Ronde van Catalonië al in goede vorm en wilde hij sowieso met één ritzege thuiskomen. 'Ik wist dat ik in een goede vorm verkeerde. Toch voelde ik me de laatste dagen niet al te best. Vandaag ging het dan wel weer en voelde ik me vrij goed. Dankzij mijn sterke team heb ik uiteindelijk deze overwinning kunnen boeken', sluit de laureaat af. Op Twitter verschenen niet lang na het interview beelden van Groves die een overwinningspilsje drinkt (een 0.0% weliswaar).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws