Haig vermoedt dat Evenepoel weer veel tijd pakt in de tijdrit: 'Hij zal wel weer een minuut uitlopen' Wielrennen
Wielrennen

Haig vermoedt dat Evenepoel weer veel tijd pakt in de tijdrit: 'Hij zal wel weer een minuut uitlopen'

Haig vermoedt dat Evenepoel weer veel tijd pakt in de tijdrit: 'Hij zal wel weer een minuut uitlopen'

EF Education-EasyPost-vluchter Ben Healy ging er in de muurtjesetappe van de Giro d'Italia op imponerende wijze met de winst vandoor en Primoz Roglic (Jumbo-Visma) maakte veertien seconden goed op Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), die een mindere dag leek te kennen. Die twee elementen vormen de kern van de achtste Giro-rit. Bahrain Victorious-troef Jack Haig kwam als zeventiende, in dezelfde groep als Evenepoel, binnen. De Australiër verwacht echter dat de poulain van Patrick Lefevere in de tijdrit van zondag 14 mei weer flink gaat huishouden.

'Dat Remco moest passen, is waarschijnlijk de belangrijkste les', vertelde Haig na afloop van de etappe aan Cyclingnews. 'Maar in de tijdrit zal hij wel weer een minuut uitlopen op zijn concurrenten', relativeert de man die uitkomt voor de ploeg uit het Midden-Oosten, welke met Damiano Caruso en Santiago Buitrago nog twee mannen in de top-twintig van het algemeen klassement heeft staan.

'Ik doe mee in de strijd om het algemeen klassement en ben redelijk tevreden met mijn eerste acht ritten', gaat de 29-jarige klassementsrenner verder. In de 35 kilometer lange tijdrit over een biljartvlak parcours zal het voor Haig vooral zaak zijn om de schade te beperken, daar hij niet te boek staat als een fervent liefhebber van chrono's. 'Daarna is het gewoon wachten tot de bergetappes. We hebben immers nog geen echte confrontatie in de bergen gehad. Dat moet allemaal nog komen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws