Geoghegan Hart lovend over fans tijdens muurtjesetappe: 'Voelde aan als een klassieker' Wielrennen
Wielrennen

Geoghegan Hart lovend over fans tijdens muurtjesetappe: 'Voelde aan als een klassieker'

Geoghegan Hart lovend over fans tijdens muurtjesetappe: 'Voelde aan als een klassieker'

Tao Geoghegan Hart behoorde samen met INEOS Grenadiers-ploeggenoot Geraint Thomas tot het zeer selecte groepje dat Primoz Roglic wist te volgen toen de Sloveen van Jumbo-Visma er in de muurtjesetappe naar Fossombrone vandoor ging. De 28-jarige Brit finishte uiteindelijk als tiende in de daguitslag en keek met tevredenheid terug op zijn resultaat, zo blijkt uit een interview dat de Britse formatie op Twitter postte.

'We hebben het als ploeg goed gedaan', laat de Girowinnaar van 2020 optekenen. 'Het duurde in het begin van de etappe vrij lang vooraleer de vlucht van de dag een feit was. Pas na twee uur koersen kreeg een groepje een vrijgeleide. In de finale lag het tempo op sommige momenten erg hoog. De fans die op de verschillende muurtjes stonden waren echt geweldig. Ze zorgden voor een goede sfeer. Het voelde aan als een klassieker', is hij lovend over de tifosi die zich hadden verzameld op de verscheidene beklimmingen.

'Ik ben enorm blij dat 'G' en ik goed voorin zaten', gaat de nummer zes in de algemene rangschikking verder. 'Vooraf hadden we als ploeg besproken dat we op zoveel mogelijk concurrenten tijd wilden pakken, maar er tegelijkertijd ook voor moesten zorgen dat we veilig waren. Dat is allebei gelukt, dus dat is echt goed. Het is moeilijk om concrete plannen te maken, temeer omdat er twee topfavorieten zijn en er daarachter heel veel teams van een gelijkaardig niveau zijn. De tijdrit wordt enorm belangrijk', blikt hij tevens vooruit op de individuele race tegen de klok van 35 kilometer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws