Healy gaat voor goud in de Gold Race, Van den Berg debuteert: 'Hopen op een sprint van een uitgedund peloton' Wielrennen
Wielrennen

Healy gaat voor goud in de Gold Race, Van den Berg debuteert: 'Hopen op een sprint van een uitgedund peloton'

Healy gaat voor goud in de Gold Race, Van den Berg debuteert: 'Hopen op een sprint van een uitgedund peloton'

Niets minder dan de volle pot, daar gaat Ben Healy zondag voor in de Amstel Gold Race. In Nederlands Limburg moet hij daarvoor wel langs ene Mathieu van der Poel, maar de Ier van EF Education-EasyPost heeft echt naar het Ardense drieluik toegeleefd en zou nu in topvorm moeten zijn.

'Het is gewoon constant draaien en keren, links en rechts, klimmen en dalen', zegt de nummer twee van vorig jaar op de ploegwebsite. 'De koers is gewoon meedogenloos de hele dag lang, ook al is er misschien niet één klim die eruit springt. Ik denk niet dat het aan ons is om de race vanaf het begin te maken en te bepalen hoe de race wordt gereden tot aan de finale.' Healy wordt in de Gold Race ondersteund door een knap team. Olympisch kampioen Richard Carapaz, Owain Doull, Mikkel Honoré, Lukas Nerurkar, Jomas Shaw én Marijn van den Berg. De Nederlander werd woensdag nog zevende in de Brabantse Pijl, ondanks een ultieme aanvalspoging.

Van den Berg debuteert in de Gold Race: 'Als je het op tv ziet, is het altijd superdruk'

'Hopelijk wordt het een uitgedund groepje met mij en Richard en Marijn. Als hij in de wedstrijd zit, kan Marijn achteraan zitten en wachten op de sprint, zodat Richie en ik agressief kunnen koersen', gaat Healy verder, die vorig jaar enkel een ontketende Tadej Pogacar voor zich moest dulden.

'Het wordt een zware koers, maar ik denk dat dat perfect is voor Ben', vertelt Van den Berg. 'Ik wil erbij zijn als het samentroept, zodat we met een kleiner groepje kunnen sprinten, maar de Amstel Gold Race is echt een moeilijke race om te voorspellen. Ik weet niet wat ik kan verwachten omdat het mijn eerste keer is. Er kan hier veel gebeuren. Op de beklimmingen is het belangrijk om niet meteen voluit te gaan. Iedereen in het peloton kan een paar zware beklimmingen doen, maar we rijden bijna 260 kilometer. Als je het op tv ziet, is het altijd superdruk en is iedereen super enthousiast en opgewonden, dus ik ben benieuwd hoe dat zal zijn.'

Selectie EF Education-EasyPost Amstel Gold Race 2024

Ben Healy
Marijn van den Berg
Richard Carapaz
Mikkel Honoré
James Shaw
Lukas Nerurkar
Owain Doull

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws