Higuita moet aan de bak in slottijdrit Zwitserland: 'Thomas afhouden wordt moeilijk' Wielrennen
Wielrennen

Higuita moet aan de bak in slottijdrit Zwitserland: 'Thomas afhouden wordt moeilijk'

Higuita moet aan de bak in slottijdrit Zwitserland: 'Thomas afhouden wordt moeilijk'

Met een straffe aanval wist Sergio Higuita de leiding te pakken in het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland. De jonge Colombiaan was de sterkste van de favorieten en zette zijn grote concurrenten Geraint Thomas en Jakob Fuglsang op achterstand. Met nog een dag te gaan, een tijdrit van 25 kilometer, heeft Higuita drie seconden voorsprong op de Welshmen.

Na de etappe laat Higuita weten hoe de wedstrijd verliep. 'De laatste klim was echt steil, vooral in de laatste kilometers na de kleine afdaling. Het plan was om aan te vallen met Felix Großschartner en dat dan op te volgen met Maximilian Schachmann. Felix voelde zich alleen niet zo lekker, dus dat hebben we niet kunnen uitvoeren.'

De controle lag in de handen van de INEOS Grenadiers. 'Daniel Martinez controleerde, met daarna Thomas. Het lukte me om te demarreren en toen bleef ik vol doorrijden. Ik ben namelijk geen specialist in de tijdrit, dus ik had zoveel mogelijk seconden nodig op de rest. Het zal moeilijk worden om Thomas af te houden, want hij is een specialist op dit gebied.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws