Hindley snoept vier seconden af van Carapaz: 'Uiteindelijk was het dus een goede dag' Wielrennen
Wielrennen

Hindley snoept vier seconden af van Carapaz: 'Uiteindelijk was het dus een goede dag'

Hindley snoept vier seconden af van Carapaz: 'Uiteindelijk was het dus een goede dag'

Jai Hindley wist door middel van een fel sprintje vier seconden van zijn achterstand op Richard Carapaz af te snoepen. De Australiër eindigde als derde (en eerste klassementsman) in de koninginnenrit van de Giro.

'Het was een heftige dag, zoals verwacht', begint Hindley zijn reactie via de communicatiekanalen van zijn team BORA-hansgrohe. 'Een grote groep reed weg, en wij hadden het geluk dat Lenny (Lennard Kämna) en Wilco (Kelderman, red.) meezaten. Dat was goed voor ons om bepaalde situaties voor te zijn. Ik en Emu (Buchmann, red.) reden conservatief in het peloton, en bleven op die manier uit de problemen.'

Hindley: 'Kon Carapaz en Landa niet losschudden'

'De race in het peloton begon op de voorlaatste klim door Bahrain, dat een solide tempo aanhield in de laatste kilometers van die klim. Ze gingen vol gas in de afdaling naar de volgende klim', verklaarde Hindley. 'Ik voelde me best goed en probeerde enkele keren aan te vallen, maar kon Richard Carapaz en Mikel Landa er niet losschudden. Uiteindelijk was het een goede dag, door tijd te pakken op andere mannen in het klassement en de bonificaties mee te graaien. De vorm is er in ieder geval', besloot de Aussie.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws