Landa en Baharin Victorious kennen ijzersterke dag: 'Woensdag wederom een goede kans' Wielrennen
Wielrennen

Landa en Baharin Victorious kennen ijzersterke dag: 'Woensdag wederom een goede kans'

Landa en Baharin Victorious kennen ijzersterke dag: 'Woensdag wederom een goede kans'

Bahrain Victorious kende dinsdag een uitstekende dag in de Giro d'Italia. De ploeg van kopman Mikel Landa schroefde het tempo op de laatste beklimming van de dag flink op, waarna Landa samen met Richard Carapaz en Jai Hindley de concurrentie op achterstand reed. Daarmee staat de Spanjaard nog wel altijd vierde in het algemeen klassement.

De zestiende etappe van de Giro d'Italia werd gekenmerkt door een aantal zware cols en daarin had Bahrain Victorious zelfs een mannetje meezitten in de kopgroep van de dag. Het was niemand minder dan de Nederlander Wout Poels die een goede dag leek te kennen en samen met de Nederlanders Koen Bouwman en Thymen Arensman tot in de finale voorop zat. Op de slotklim kreeg Poels echter de instructies om zich terug te laten zakken en dat was niet voor niets. Landa voelde zich goed en zijn ploeg had voldoende mensen die in de finale het tempo konden opvoeren.

Op de laatste klim van de dag gebeurde echter nog een merkwaardig incident, toen ploeggenoten Pello Bilbao en Landa tegen elkaar aanfietsten. Bilbao viel en Landa moest even stoppen. Het hinderde de Spanjaard echter niet, want even later plaatste hij een aanval en was hij ervandoor met Carapaz en Hindley. De drie sloegen een groot gat op de concurrenten, waarin alleen João Almeida zijn wagonnetje nog enigszins kon aanhaken. De Portugees kwam binnen op veertien seconden van Landa, Carapaz en Hindley en staat daarmee derde in het algemeen klassement.

Landa kruipt richting het podium

Landa staat op 59 seconden van Carapaz en is vastberaden om de komende dagen nog aan te vallen. 'Ik heb het met de hele ploeg geprobeerd en we hebben het tempo bepaald', zo geeft Landa na afloop van de etappe aan. 'Het was een zware etappe en ik heb het geprobeerd, maar het lukte niet om Carapaz en Hindley te lossen. Carapaz, Hindley en Almeida zijn erg sterk, maar ik ben blij met hoe de Giro gaat. Morgen is een soortgelijke finale met vandaag. We zullen de inspanning van vandaag voelen en het zal wederom een goede etappe zijn om iets te proberen.'

Woensdag staat er wederom een bergrit op het programma, waar in de slotfase de Passo del Vertiolo (11,8 km aan 7,7%, maximaal 12,0%) en de Monterovere (7,9 km aan 9,9%, maximaal 15,0%) worden beklommen. Donderdag staat vervolgens een relatief makkelijke rit op het programma, voordat het zware slotweekend wordt aangevangen. Op zondag staat er vervolgens nog een tijdrit van 17,4 kilometer te wachten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws