Hindley (vierde) verbetert in Vuelta: 'Hopelijk kan ik het nog eens proberen' Wielrennen
Wielrennen

Hindley (vierde) verbetert in Vuelta: 'Hopelijk kan ik het nog eens proberen'

Hindley (vierde) verbetert in Vuelta: 'Hopelijk kan ik het nog eens proberen'

In de slotweek van grote rondes zie je vaak veranderingen in het onderlinge niveau tussen renners. Coureurs die in de eerste weken een hoog niveau halen zakken wat weg en renners die aanvankelijk niet echt mee konden komen beter voor de dag. Zo’n renner is Jai Hindley. De Girowinnaar finishte als vierde in de achttiende etappe van de Vuelta a España.

Hindley kwam met ambities voor het klassement naar de Vuelta, maar had in de eerste weken niet het niveau om met de beste klassementsrenners mee te strijden. In de laatste week gaat het overduidelijk beter met de Australiër. In etappe achttien kwam hij na Remco Evenepoel, Enric Mas en vluchter Robert Gesink als vierde over de streep. ‘Op de voorlaatste klim was er een stevig tempo en we gingen vol gas over de top met een uitgedunde klassementsgroep. De slotklim was ongelooflijk hectisch, maar onze renners die in de kopgroep zaten (Danny van Poppel, Matteo Fabbro en Sergio Higuita, red.), deden goed werk om me te steunen toen ze terugvielen’, aldus Hindley op de ploegsite.

‘Vanaf dat moment probeerde ik gewoon de mannen van het klassement te volgen en uiteindelijk werd ik vierde. Het is niet slecht, maar hopelijk kan ik het nog eens proberen, want ik voel me met de dag beter en beter’, besluit Hindley, die met name zaterdag nog een kans krijgt op een korte klassering te rijden en op te schuiven in het algemeen klassement, waarin hij momenteel tiende staat op 12.03 minuten van leider Evenepoel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws