Van der Poel na nieuwe zege in kermiskoers: 'Conditie gaat goede kant op' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel na nieuwe zege in kermiskoers: 'Conditie gaat goede kant op'

Van der Poel na nieuwe zege in kermiskoers: 'Conditie gaat goede kant op'

Mathieu van der Poel kiest voor een opmerkelijke voorbereiding op het WK wielrennen later deze maand in Australië door verschillende kermiskoersen te rijden. Na een overwinning in Geraardsbergen won hij donderdag in Izegem, waar hij onder meer Yves Lampaert klopte.

Ondanks de overwinning stond Van der Poel vooraf niet te trappelen om te rijden. ‘Toen het al voor de start regende, had ik niet veel zin om te koersen, maar een zege doet altijd deugd’, vertelt de renner van Alpecin-Deceuninck na afloop aan Het Laatste Nieuws.

De zeges in kermiskoersen geven Van der Poel vertrouwen, maar het blijft lastig vergelijken met de concurrentie dat op een hoger niveau actief is in de Vuelta of de Canadese eendagskoersen. ‘Het gaat de goede kant uit met mijn conditie, maar deze koers van 167 kilometer is van een totaal andere orde dan een WK. Ik heb op dit moment geen referentie tegenover de concurrentie van in Australië. Ik kan er alleen maar het beste van maken en dan zien we wel hoe het in Wollongong zal aflopen.’

Voordat Van der Poel naar Australië afreist voor het WK in Wollongong heeft hij nog enkele UCI-koersen op het programma staan: GP de Wallonie (14 september) en de Primus Classic (17 september). ‘De dag na de Primus Classic vlieg ik naar Australië. Uit mijn eigen ervaring met overzeese verplaatsingen en jetlags is dat voldoende.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws