BORA-hansgrohe neemt in 2023 al genoegen met minder: 'Podiumplek in grote ronde voelt ook als bevestiging' Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe neemt in 2023 al genoegen met minder: 'Podiumplek in grote ronde voelt ook als bevestiging'

BORA-hansgrohe neemt in 2023 al genoegen met minder: 'Podiumplek in grote ronde voelt ook als bevestiging'

BORA-hansgrohe zal in 2023 opnieuw haar pijlen richten op de grote rondes. Ploegbaas Ralph Denk hoopt dat zijn ploeg in tenminste één van de drie grote rondes het podium kan halen, zodat ze op die manier kunnen aantonen geen eendagsvlieg te zijn na de verrassende Girozege van Jai Hindley afgelopen seizoen.

'We moeten realistische doelen stellen', gaf Denk mee via de kanalen van zijn team. 'Er is veel gediscussieerd, maar we hebben mooie ambities weten op te stellen voor het komende jaar: één daarvan is dat we vroeg willen winnen, zodat we de flow te pakken krijgen. Daarnaast mikken we opnieuw op de grote rondes, waarin we het podium kunnen halen. Niet in alle drie de rondes, dat zou geen realistische doelstelling zijn, maar wel in ieder geval eentje.'

Denk mikt nog niet zozeer op de eindzege, vertelt hij. 'Met een tweede of derde plaats zijn we denk ik ook tevreden. Dat zou al een bevestiging zijn voor onze Giro-overwinning van afgelopen seizoen.' Toen trok BORA-hansgrohe met Hindley, Wilco Kelderman en Emanuel Buchmann als soort van test met klassementsambities naar de Giro, die direct winnend werd afgesloten.

Wat zijn de grote ronde-plannen voor BORA-hansgrohe voor 2023?

Maar wie moeten daar komend seizoen dan voor zorgen in welke grote rondes? Aleksandr Vlasov zal volgens de doorgaans goed ingevoerde journalist Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport te zien zijn in de Giro, terwijl het in de lijn der verwachtingen ligt dat Hindley en Buchmann komend seizoen de Tour zullen rijden. Beide mannen beschikken niet over een geweldige tijdrit, waarvan er drie zijn in de komende Giro en hintten ook al meermaals naar deelname in La Grande Boucle. Daar wil ook sprinter Sam Bennett graag weer aan de start staan.

Met het vertrek van Kelderman naar Jumbo-Visma kreeg de klassementsploeg wel een opdoffer te verwerken. Zijn directe concurrent Bob Jungels zal zich meer gaan richten op de rondes van één week, daar hij gevoeld heeft dat in het echte hooggebergte wat tekort komt ten opzichte van de grote jonge jongens. Dit geldt ook voor de Oostenrijker Patrick Konrad en Colombiaan Sergio Higuita, die vrijdag op een persconferentie uitsprak voor ritzeges te willen strijden en nog te willen wachten tot het Vuelta-parcours alvorens hij een beslissing zou nemen over grote ronde-deelname. Daar staat tegenover dat Lennard Kämna wel meer aan klassementen wil gaan denken in 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws