Hirschi wint 'klimmersrace' Toscana: 'Om hier te winnen heb je een goede sprint nodig' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi wint 'klimmersrace' Toscana: 'Om hier te winnen heb je een goede sprint nodig'

Hirschi wint 'klimmersrace' Toscana: 'Om hier te winnen heb je een goede sprint nodig'

Marc Hirschi had een dramatische Tour de France achter de rug dankzij een nare val. De Zwitser van UAE-Team Emirates lijkt terug op niveau met zijn zege in de Giro della Toscana. In een sprint van vijf trok Hirschi aan het langste eind.

Hirschi was blij dat hij deze zware eendagskoers aan zijn palmares kon toevoegen. 'Het is een klimmersrace, maar om te winnen heb je hier meestal een goede sprint nodig. Het is een prachtige race', aldus Hirschi in het flashinterview. De 24-jarige Hirschi kon op de zware Monte Serra net mee met een achtervolgersgroep. In de vallei kon het viertal eenzame vluchter Daniel Felipe Martínez (INEOS-Grenadiers) bijhalen. In de sprint was Hirschi duidelijk de sterkste, voor Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty-Gobert) en Einer Rubio (Movistar Team).

Door de aanval van Martínez kreeg Hirschi het moeilijk op de slotklim. 'Op de Monte Serra was ik erg aan het lijden. Martínez was daar veel sterker, maar we hadden nog een lange weg te gaan, meer dan twintig kilometer. Wij waren nog met vier renners, dus het was moeilijk voor hem om alleen vooruit te blijven. We werkten heel goed samen.' Martínez had aan het einde van de afdaling een halve minuut, maar kon op de vlakke wegen richting Pontedera zijn voorsprong niet vasthouden.

Hirschi slaat WK over, richt zich op Lombardije

Na afloop besprak Hirschi zijn schema voor de laatste weken van zijn seizoen. 'Ik ga morgen de Coppa Sabatini rijden, en zaterdag rijd ik de Memorial Marco Pantani.' Het WK in Australië zit er niet in voor Hirschi. 'In de Tour de France viel ik en had ik een scheur in mijn knieschijf. Na de Tour moest ik een maand rust nemen. Daarom hebben we besloten dat ik niet genoeg training en koers heb gehad om 260 kilometer te rijden, dus sla ik het WK over. Ik ga mij nu focussen op het Italiaanse najaar, met name de Ronde van Lombardije', sluit Hirschi af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news