Hoe goed is Evenepoel richting de Tour? Deze twee gegevens zorgen voor optimisme bij Soudal Quick-Step Wielrennen
Wielrennen

Hoe goed is Evenepoel richting de Tour? Deze twee gegevens zorgen voor optimisme bij Soudal Quick-Step

Hoe goed is Evenepoel richting de Tour? Deze twee gegevens zorgen voor optimisme bij Soudal Quick-Step

Net als heel veel andere renners en klassementstoppers verschijnt Remco Evenepoel zondag aan het vertrek van het Criterium du Dauphiné. Dat doet de Belgische kampioen echter wel met een hoop twijfels. Eerder liet zijn ploeg al weten dat er nog het nodige te gebeuren staat na de blessure die hij in april opliep in de Ronde van het Baskenland. Toch is er ook een hoop optimisme over Evenepoel, vertelt ploegleider Klaas Lodewyck aan Het Nieuwsblad.

Lodewyck ging in gesprek met de Belgische krant uitgebreid in op de voorbereidingen van Evenepoel. Er is lang twijfel geweest om hem te laten starten in de Dauphiné, zo geeft de ploegleider aan. 'De verwachtingen werden sowieso al snel teruggeschroefd. Uiteindelijk heeft Remco toch iets meer dan twee weken niet op de fiets gezeten. Hoe je het draait of keert, hij heeft wat achterstand opgelopen.' Uiteindelijk is toch besloten hem wel te laten starten in de voorbereidingskoers. En dat is een positief teken.

Lastig slot Tour kan Evenepoel in het zadel helpen: 'Dat hij start in Dauphiné, betekent dat hij goed is.'

Twee gegevens kunnen de burger alvast moed geven als het om Evenepoel gaat. De Aerokogel van Schepdael is fit genoeg om weer een wedstrijd te rijden, en dat ligt aan de voortreffelijke trainingsarbeid, aldus Lodewyck. 'Het kan perfect lopen voor Remco, maar als je bijvoorbeeld zaterdag of zondag voelt dat je tekortkomt, is het dan aangewezen om jezelf over de kop te rijden en daarna veertien dagen te voet te staan? Neen. Was Remco conditioneel niet goed, dan hadden we zelfs de Dauphiné geschrapt want hij heeft al bewezen dat hij via training zich kan voorbereiden op een afspraak.'

Naast de groeiende conditie is ook het verloop van de Tour de France zelf van belang. Evenepoel kan hierin groeien, denkt Lodewyck. De Dauphiné en de periode erna kunnen al voor de benodigde stijgende lijn zorgen. 'Het is ergens een beetje een atypische Tour. Niet alleen zijn de eerste twee dagen in Italië superbelangrijk, het slot is ook anders. Normaal eindigt de Tour de vierde zaterdag en bol je dan de zondag mee in Parijs. Met de lastige tijdrit van Monaco naar Nice als afsluiter moet je de laatste dag superfris zijn. Remco heeft door zijn blessures in het Baskenland langer stilgezeten dan voorzien, maar uiteindelijk kan dat misschien wel in de Tour in zijn voordeel uitdraaien. We hopen er ergens op.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news