INEOS Grenadiers gokt in Sanremo op Pidcock, terwijl Ganna droomt: 'Niets lijkt onmogelijk' Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers gokt in Sanremo op Pidcock, terwijl Ganna droomt: 'Niets lijkt onmogelijk'

INEOS Grenadiers gokt in Sanremo op Pidcock, terwijl Ganna droomt: 'Niets lijkt onmogelijk'

Hoewel INEOS Grenadiers niet de grote favoriet in huis heeft om Milaan-Sanremo te winnen, starten ze zaterdag toch met een indrukwekkend team. Met Tom Pidcock, Elia Viviani en Filippo Ganna lijken ze op meerdere paarden te kunnen wedden, maar dan moeten ze wel een Wout van Aert of Tadej Pogacar ergens kunnen verrassen.

Met Michał Kwiatkowski heeft de Britse ploeg zelfs een oud-winnaar in de gelederen. De 31-jarige Pool won de koers in 2017, toen hij in een sprint met drie verrassend Peter Sagan en Julian Alaphilippe de baas was. Deze editie lijkt Kwiatkowski vooral te moeten knechten voor een aantal andere grote namen in de ploeg. Zo lijkt de koers in potentie weggelegd voor Pidcock, al is het de vraag in welke vorm de Brit verkeert. Hij begon goed in het Openingsweekend, maar werd vervolgens ziek. Daardoor moest hij Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico missen.

INEOS Grenadiers heeft met Viviani een snelle man achter de hand wanneer er op de Poggio geen grote verschillen ontstaan. Met Filippo Ganna proberen ze wellicht wat vroeger in de koers toe te slaan. 'Ik droom van Milaan-Sanremo, zoals elke Italiaan. We gaan de tactiek hier niet uit de doeken doen. Maar of ik kan winnen? Natuurlijk, de laatste tijd lijkt me niets onmogelijk. Mijn schouders zijn in elk geval breed genoeg om de verwachtingen te dragen', zo gaf hij een dag eerder aan tegenover Het Nieuwsblad.

Daarnaast hebben ze bij INEOS Grenadiers nog de beschikking over Ethan Hayter, die op een goede dag verrassend uit de hoek kan komen. Met Ben Swift hebben ze ook nog iemand in de ploeg die in 2014 en 2016 als derde en tweede eindigde. De focus van de Brit lijkt tegenwoordig echter te liggen op het helpen van de kopmannen, net zoals Luke Rowe in zijn takenpakket heeft.

Selectie INEOS Grenadiers Milaan-Sanremo 2022

Filippo Ganna
Ethan Hayter
Michał Kwiatkowski
Tom Pidcock
Luke Rowe
Ben Swift
Elia Viviani


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws