Wielrennen op TV 30 april 2022 | Genieten van heerlijke koninginnenrit Ronde van Romandië! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 30 april 2022 | Genieten van heerlijke koninginnenrit Ronde van Romandië!

Wielrennen op TV 30 april 2022 | Genieten van heerlijke koninginnenrit Ronde van Romandië!

Zaterdag 30 april staat de koninginnenrit van de Ronde van Romandië op het programma. Het belooft een loodzware dag voor de renners te worden, daar, buiten het vele klimwerk, ook slecht weer wordt voorspeld. Verder is er koers in Asturië en Luxemburg. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden etappe 4 Ronde van Romandië 2022

In Romandië is het zaterdag tijd voor de koninginnenrit! Na verschillende beklimmingen onderweg gaat het in de laatste dertig kilometer, afgezien van wat korte knikjes naar beneden, alleen maar bergop. De voorspelde barre weersomstandigheden zullen de etappe alleen maar een epischer karakter geven. Wie neemt een voorschot op de eindzege?

De renners beginnen om 11.00 uur aan de koninginnenrit en de winnaar wordt rond 15.48 uur aan de finish verwacht. U volgt het vanaf 14.00 uur bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 1 Festival Elsy Jacobs 2022

Na de proloog, die werd gewonnen door Anna Henderson van Jumbo-Visma, gaat het Festival Elsy Jacobs verder met de eerste rit in lijn. De etappe van de Luxemburgse rittenkoers wordt verreden over een plaatselijk circuit met enkele korte klimmetjes. Verder loopt de finishstrook lichtjes omhoog. Weet Demi Vollering revanche te nemen voor haar tweede plek in de proloog? De aankomst zou haar alvast moeten liggen.

De eerste etappe van het Festival Elsy Jacobs valt te volgen bij Eurosport. Hiervoor dient u echter wel over een abonnement van de Eurosport Player te beschikken. Op de streamingdienst begint de uitzending om 15.30 uur. De aankomst wordt tussen 17.30-18.00 uur verwacht.

TV en tijden etappe 2 Ronde van Asturië 2022

Net als op dag één staat er op dag twee een zware etappe op het programma in de Ronde van Asturië. Het zwaartepunt is de El Acebo (7,7 km aan 8,4%), die begint op dertig kilometer van de finish. Vooral de eerste vijf kilometer zijn zwaar met constant percentages van rond de tien procent. Na de klim is het in razende vaart naar de finish. Weet Simon Yates na de openingsrit ook de koninginnenrit te winnen? Hoewel u het niet via televisie kunt volgen, komt het radio- en televisiestation RTPA wel met een stream op haar website. De stream begint rond 16.00 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws