INEOS Grenadiers trekt met Giro-kern (inclusief Arensman) vol ambitie naar Tour of the Alps Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers trekt met Giro-kern (inclusief Arensman) vol ambitie naar Tour of the Alps

INEOS Grenadiers trekt met Giro-kern (inclusief Arensman) vol ambitie naar Tour of the Alps

INEOS Grenadiers trekt met een zeer sterke ploeg naar de Tour of the Alps, de voorbereidingskoers op de Giro d'Italia die zondag van start gaat. Onder meer Thymen Arensman en Geraint Thomas gaan van start.

De Britse ploeg ziet de vijfdaagse rittenkoers overduidelijk als ideale generale repetitie voor de Giro d'Italia, want ook Pavel Sivakov en Tao Geoghegan Hart tekenen present in de Tour of the Alps. Ben Swift, Laurens De Plus en Salvatore Puccio, allen ook aanwezig in de Giro d'Italia, vervolledigen de ploeg.

Tosatto benieuwd waar zijn mannen staan 

Ploegleider Matteo Tosatto verklaart op de website van de organisatie van de Tour of the Alps dat hij de wedstrijd als 'de ideale koers ziet om te zien waar zijn jongens staan' richting de Giro. 'De afgelopen jaren hebben we gezien dat de renners die etappes winnen of goed eindigen in het klassement, het normaliter ook goed doen in de Giro. Het is een veeleisend parcours, waarop je op een goede manier getest wordt richting een grote ronde.'

'We gaan dus ook met een competitieve ploeg van start, waarvan iedereen ook te zien zal zijn in de Giro', aldus de Italiaan. 'We komen met zijn zevenen van een periode op hoogte, maar starten met de ambitie om te winnen. Geoghegan Hart en Arensman zullen zich net als Sivakov richten op het klassement, terwijl we met Thomas het dag per dag bekijken.'

Selectie INEOS Grenadiers Tour of the Alps 2023

Thymen Arensman
Pavel Sivakov
Tao Geoghegan Hart
Geraint Thomas
Salvatore Puccio
Ben Swift
Laurens De Plus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws