INEOS heeft 'plan' voor Van der Poel: 'Pidcock supergemotiveerd, Van Baarle kan ver komen' Wielrennen
Wielrennen

INEOS heeft 'plan' voor Van der Poel: 'Pidcock supergemotiveerd, Van Baarle kan ver komen'

INEOS heeft 'plan' voor Van der Poel: 'Pidcock supergemotiveerd, Van Baarle kan ver komen'

Mathieu van der Poel mag dan de topfavoriet zijn voor de Amstel Gold Race, bij INEOS Grenadiers rekent men op een sterk blok om hem uit te dagen. Tom Pidcock staat aan het vertrek, maar ook Dylan van Baarle en Michal Kwiatkowski kunnen volgens ploegleider Servais Knaven een belangrijke rol gaan spelen.

Eerst maar eens Pidcock, want dat is de nummer twee van vorig jaar. In een ware millimetersprint duwde de Brit zijn wiel 0,004 seconden later over de streep dan Wout van Aert. 'Hij zal er nog wel even aan terugdenken, maar het is gebeurd. Tom is hoe dan ook supergemotiveerd om voor de overwinning te gaan', zo vertelt Knaven in De Telegraaf.

Mocht Pidcock niet op de afspraak zijn, dan heeft INEOS met Van Baarle de nummer twee uit de Ronde van Vlaanderen nog achter de hand. 'Deze Amstel zou anders kunnen lopen dan we gewend zijn, omdat veel van de renners die hier normaal rijden in de Ronde van het Baskenland zijn. Veel van de mannen die uitkomen in de Vlaamse koersen zijn er nu. We hebben gezien dat zij over het algemeen de wedstrijd wat eerder openbreken. Ik verwacht een goede Dylan, die weliswaar een haat-liefde-verhouding heeft met deze wedstrijd. Maar als hij er vooraan bij zit wanneer ze de 200 kilometer zijn gepasseerd, kan hij ver komen.'

Hoe moet INEOS de sterke Van der Poel verslaan?

De grote vraag is echter niet wie het gaat doen, maar vooral hóe Van der Poel zondag verslagen moet worden. Knaven hult zich in nevelen. 'Wij hebben ons eigen plan, maar veel hangt af van hoe de koers zich ontwikkelt. En ja, daar speelt Mathieu heel vaak een rol in. Wij moeten net zoals met Dylan in Vlaanderen proberen een stap voor te zijn. Dat is in de Amstel wat moeilijker, omdat het door de vele hellingen lastig is om te bepalen wat het juiste moment is. We koersen altijd om te winnen, en dat is zondag ook de insteek. Dan gaan we weer op zoek naar die kers op de taart.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws