INEOS-ploegleider Tosatto tevreden met eerste drie dagen: 'Renners zijn klaar voor wat komt' Wielrennen
Wielrennen

INEOS-ploegleider Tosatto tevreden met eerste drie dagen: 'Renners zijn klaar voor wat komt'

INEOS-ploegleider Tosatto tevreden met eerste drie dagen: 'Renners zijn klaar voor wat komt'

Matteo Tosatto is tevreden over hetgeen hij gezien heeft van zijn renners de afgelopen dagen. De ploegleider van INEOS Grenadiers kijkt dan ook vol vertrouwen richting de rest van de Giro d'Italia. 'De etappe naar de Etna wordt meteen een grote test', aldus Tosatto.

Maandag is het rustdag in deze Giro en trekt het peloton van Hongarije naar Italië. Een perfect moment om al een eerste balans op te maken, zo vindt Tosatto. En die balans is positief volgens de Italiaan. 'Ik ben heel blij', zo antwoordt de ploegleider van INEOS Grenadiers op de vraag hoe hij terugkijkt op de eerste drie dagen van de Giro. 'Ik ben zeer tevreden over de prestaties van de jongens, iedereen staat er goed voor. Enkel Richie (Porte, red.) is tegen de vlakte gegaan. Morgen is het rustdag, en dan komen er belangrijkere dagen aan voor ons. Maar zeker over de prestaties in de tijdrit ben ik tevreden. Ik denk dat iedereen in goede vorm zit.'

Tosatto: 'Carapaz is een echte leider'

'We hebben echt een heel goede groep, de communicatie is top', zo strooit de Italiaan kwistig met de complimenten richting zijn renners. 'We hebben renners met veel ervaring in het team, zoals Puccio (Salvatore, red.) en Castroviejo (Jonathan, red.). Dat is heel belangrijk voor de jonge renners. En Carapaz (Richard, red.) is ook een echte leider.' Kunnen we dan stellen dat jouw renners klaar zijn voor de Etna dinsdag? 'Ja, ik denk dat we klaar zijn. De eerste etappe in Italië is meteen een zware. Het wordt in ieder geval een grote test voor ons.'

In die tijdrit was het vooral de jonge Ben Tulett die indruk maakte. Hij werd vijfde in de tijdrit, op dertien seconden van winnaar Simon Yates, en staat nu zesde in het algemeen klassement. Porte staat momenteel dertiende in het algemeen klassement, Carapaz staat op de vijftiende plaats, op 35 seconden van Mathieu van der Poel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws