Mørkøv geïmponeerd door ritzege Cavendish: 'Hij deed een heel indrukwekkende sprint' Wielrennen
Wielrennen

Mørkøv geïmponeerd door ritzege Cavendish: 'Hij deed een heel indrukwekkende sprint'

Mørkøv geïmponeerd door ritzege Cavendish: 'Hij deed een heel indrukwekkende sprint'

Mark Cavendish zette zijn totaal aan Giro-etappes zondag op zestien (!). Het was alweer van 2013 geleden dat hij er één won. Zoals altijd had sprintaantrekker Michael Mørkøv een belangrijk aandeel in de overwinning. Al was de Deen deze keer vooral onder de indruk van de sprint van zijn kopman.

En dat was niet voor niets; Cavendish ging de sprint namelijk zeer vroeg aan en hield dat wonder boven wonder vol tot aan de finish. ‘We hebben ons plan vrijwel perfect uitgevoerd’, glundert na afloop Mørkøv tegenover Eurosport. Volgens de renner was Quick Step iedereen op een beslissend punt te snel af. ‘We wilden vooraan zitten bij het ingaan van de laatste rotonde; volgens mij was dat het plan van elke ploeg, maar wij deden het. Cav deed naar mijn mening een heel indrukwekkende sprint’, aldus de beste lead-out van dit moment.

Serry: 'Cavendish staat heel scherp'

Ook ploeggenoot Serry is na afloop verheugd met de winst van zijn sprinter. Waar Mørkøv het laatste pionnetje is in het afzetten van Cavendish, ligt Serry zijn werk vooral in het terughalen van de vroege vlucht. ‘Ongelofelijk, ongelofelijk, hij blijft het maar doen hé. Twee jaar geleden was hij afgeschreven, is hij bij ons gekomen en hebben we er een winnaar van gemaakt: fenomenaal’, zegt Serry in gesprek met Eurosport.

De Belg was niet verrast dat Cavendish goed was. ‘Ik wist zeker dat hij goed zou zijn; hij is net terug van een stage in Griekenland. We hebben een Griekse trainer en die heeft hem op sleeptouw genomen. Hij heeft keihard gewerkt, dat kun je zien; hij staat heel scherp. Ik wilde er zeker bij zijn in deze Giro, want ik wist dat Cav goed zou zijn. Het is altijd leuk om in een winnende ploeg te zitten’, besluit een gelukkige Serry. De overwinning van Cavendish betekende zijn zestiende ritzege in de Italiaanse drieweekse. Zijn vorige ritzege in de ronde dateert van 2013.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws