INEOS-talent Plapp tevreden met zilver: 'Kwam voor goud, maar ik kon niet beter' Wielrennen
Wielrennen

INEOS-talent Plapp tevreden met zilver: 'Kwam voor goud, maar ik kon niet beter'

INEOS-talent Plapp tevreden met zilver: 'Kwam voor goud, maar ik kon niet beter'

Luke Plapp stond als grote favoriet aan de start van het WK tijdrijden voor junioren, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver. Hoewel hij voor goud naar het WK kwam, is hij toch tevreden met zijn prestatie. Hij richt daarnaast de blik alvast op het WK in 2022, dat in zijn land plaatsvindt.

Na afloop is het duidelijk dat Plapp voor meer kwam, maar ook genoegen neemt met zilver, zo is te zien bij Cyclismactu. 'Ik ben een beetje teleurgesteld, want ik kwam hier om te winnen. Maar Johan Price-Pejtersen had een geweldige tijdrit en ik had niets beter kunnen doen. Ik ben best blij met zilver, en het is een goede motivatie om volgend jaar in Sydney voor goud te gaan.' Het WK 2022 wordt in Australië gehouden, het thuisland van Plapp.

Dat jaar is sowieso een geweldig jaar voor hem, want Plapp komt dan uit voor INEOS Grenadiers nadat hij daar onlangs een contract tekende. 'Ik kijk ernaar uit om voor INEOS te gaan rijden en daar te leren en te verbeteren. Het wordt ongelooflijk om te koersen voor die ploeg.' De tijdrit op het WK in 2022 blijft echter zeer belangrijk voor hem: 'Het WK van volgend jaar wordt een enorm groot doel voor me.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws