Pogacar en UAE dragen zege op aan overleden belofte: 'Deze is voor jou, Estela' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar en UAE dragen zege op aan overleden belofte: 'Deze is voor jou, Estela'

Pogacar en UAE dragen zege op aan overleden belofte: 'Deze is voor jou, Estela'

Tadej Pogacar en zijn ploeg UAE-Team Emirates hebben de groene zegetrui van de Clásica Jaén Paraiso Interior overgedragen aan de familie van de onlangs overleden belofte Estela Domínguez. Pogacar ondertekende na de finish de trui met de quote "deze is voor jou, Estela". Zo werd op mooie wijze stilgestaan bij de tragische gebeurtenis van vorige week.

De pas achttienjarige Domínguez, geboren in Valladolid en dochter van oud-prof Juan Carlos Domínguez, overleed vorige week tijdens een trainingsrit rondom het industrieterrein Villares de la Reina in Salamanca. Ze werd noodlottig aangereden door een vrachtwagen en overleed ter plaatse. Domínguez gold als groot talent binnen het vrouwenwielrennen en had vlak voor het ongeval een contract getekend bij Sopela Women's Team.

Veel steun uit de wielerwereld

Het gebaar van Pogacar was lang niet de enige steunbetuiging uit de wielerwereld. Onder andere haar nieuwe ploeg Sopela Women's Team, de Spaanse wielerbond en Alejandro Valverde lieten op social media van zich horen. Valverde deelde aan het begin van zijn carrière een ploeg met vader Domínguez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws