Interview | Bardet geniet van Giro, Arensman en goede benen: 'De wedstrijd ligt volledig open' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Bardet geniet van Giro, Arensman en goede benen: 'De wedstrijd ligt volledig open'

Interview | Bardet geniet van Giro, Arensman en goede benen: 'De wedstrijd ligt volledig open'

Voor veel volgers is Romain Bardet door zijn goede prestaties in de eerste helft van de Giro uitgegroeid tot één van de grootste kanshebbers op de eindzege. De Fransman ziet het zelf inmiddels ook zo, zo vertelde hij op de rustdag via Zoom aan onder meer In de Leiderstrui.

Bardet, pas bezig aan zijn tweede Giro d'Italia, moest in Pescara nog bijkomen van de zware Blockhaus-rit van zondag. 'Het was de eerste echt zware dag van dit jaar, maar het was een goede test. Ook de etappe van zaterdag in Napels kostte veel krachten. De verschillen zijn tot dusver niet groot geweest, maar het was goed om van de partij te zijn bij de voorsten', zo liet de kopman van Team DSM weten.

Interview | Bardet geniet van Giro, Arensman en goede benen: 'De wedstrijd ligt volledig open'
Bardet op de top van de Blockhaus, waar hij tweede werd

De Fransman bleek samen met Richard Carapaz en Mikel Landa de beste klimmer op Blockhaus. 'De aanval van Richard was een stevige', blikte de nummer twee in de daguitslag daags daarna terug. 'Ik moest diep gaan om hem te volgen, maar het lukte wel. We hebben misschien laten zien dat we de besten zijn, maar uiteindelijk zorgde het niet voor grote verschillen.'

En daar lijkt Bardet, met zijn goede benen, wel een beetje van te balen. 'Tot dusver ligt het nog volledig open, ik zie niemand die er echt boven uitsteekt. Aan de andere kant maakt het de ronde wel interessant: alles staat heel dicht bij elkaar, dus we moeten iedereen in de gaten houden.' Bardet beschikt daarbij met Thymen Arensman nog over een extra troef. De Nederlander gaf aan te willen aanvallen om zo de andere klassementsploegen onder druk te zetten.

'Thymen is een super aardige jongen en het is heel mooi dat we er allebei bij kunnen blijven in de finale', complimenteert Bardet zijn Nederlandse ploeggenoot. 'We waren één van de weinigen met twee mannen, dus dat geeft ons een mooi voordeel.'

Bardet blijft op zijn hoede in de Giro

De tweede week van de Giro is er volgens Bardet één om waakzaam te zijn. 'Op papier is het misschien niet de meest interessante week voor grote verschillen. Het blijft echter de Giro, dus zeker weten doen we het nooit. Zelfs in deze etappes moeten we ons goed focussen', waarschuwt de klimmer, die dinsdag alvast goed bij de pinken was in de door Biniam Girmay gewonnen etappe.

Woensdag deed de Fransman zelfs de lead-out voor sprinter Alberto Dainese, die de nummer drie van het klassement na afloop uitvoerig bedankte. 'Dat Romain dat doet als klassementsrenner, betekent ontzettend veel voor me. Het tekent de sfeer in ons team', concludeerde de Italiaan.

Interview | Bardet geniet van Giro, Arensman en goede benen: 'De wedstrijd ligt volledig open'
Romain Bardet bij de start van de Giro in Boedapest

Bardet, die afgelopen week zijn contract bij Team DSM verlengde tot en met 2024, deed in het verleden vaak de Tour de France als Fransman. Hij merkt de verschillen tussen de Giro en Tour, zo vertelt hij. 'Het is helemaal anders. Er is minder controle en dat maakt de wedstrijd meer open. Dat is interessant.'

In zijn acht deelnames aan de Tour moest Bardet het meermaals opboksen tegen de Sky-trein, die nu (namens INEOS) terug lijkt in dienst van Carapaz. 'Het ziet er naar uit dat we terugkeren naar de periode 2016-2018', merkt ook Bardet op. 'Ze zijn heel sterk en dus ook in staat om de koers te controleren. Maar het kan ook zijn dat ze er in week drie de prijs voor betalen.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws