Wilco Kelderman kan training weer voorzichtig hervatten na bekkenbreuk in Benelux Tour Wielrennen
Wielrennen

Wilco Kelderman kan training weer voorzichtig hervatten na bekkenbreuk in Benelux Tour

Wilco Kelderman kan training weer voorzichtig hervatten na bekkenbreuk in Benelux Tour

De blik van Wilco Kelderman kan weer vooruit: de Nederlander van BORA-hansgrohe is zijn trainingen weer voorzichtig aan het opstarten. Dat laat Kelderman via zijn ploeg BORA-hansgrohe weten aan In de Leiderstrui.

Het seizoen 2021 kwam abrupt ten einde voor Kelderman, die in de Benelux Tour een zware klapper maakte en daarbij een zijn bekken en twee ribben brak. Ook liep hij een diepe snijwonde op aan zijn arm, die samen met de breuken zijn najaarsplannen door de war gooiden.

Begin december is Kelderman ondertussen aan de betere hand, zo laat hij weten. 'Alles gaat momenteel goed. Het heeft wat tijd gekost, maar momenteel kan ik weer voorzichtig aan de herstart van de trainingen denken', zo klinkt het vanuit de hoek van de Nederlandse klassementsrenner en zijn formatie BORA-hansgrohe.

Wilco Kelderman kan training weer voorzichtig hervatten na bekkenbreuk in Benelux Tour
Wilco Kelderman met Jonas Vingegaard in de jongste Tour, die de Nederlander als vijfde beëindigde

Kelderman ziet veel nieuwe ploeggenoten bij trainingskamp

Kelderman heeft het trainingskamp van zijn ploeg in Tegernsee bijgewoond. Daar was de Duitse formatie afgelopen week voor het eerst bijeen in de deelstaat Beieren. Ook zal Kelderman in januari 'gewoon' van de partij zijn bij het tweede trainingskamp van de ploeg, zo bevestigt BORA-hansgrohe tegenover In de Leiderstrui.

De Nederlander ziet daarbij veel nieuwe gezichten. Zijn groep, de klassementsafdeling, werd flink versterkt met Aleksandr Vlasov, Sergio Higuita en ex-Sunweb-ploeggenoot Jai Hindley. Ook qua sprinters veranderde het nodige: Peter Sagan vertrok bij BORA-hansgrohe, Sam Bennett en Keldermans landgenoot Danny van Poppel kwamen.

Het is nog niet bekend op welke grote ronde Kelderman zich komend jaar zal richten. Eén van zijn concurrenten, Emanuel Buchmann, liet al doorschemeren dat hij graag naar de Giro zou gaan. Kelderman zelf was afgelopen jaar de kopman in de Tour de France, die hij knap als vijfde eindigde. Ploegbaas Ralph Denk mikt voor komend jaar in ieder geval op podiumplaatsen in de grote rondes en Kelderman is één van de mannen die daarvoor moet zorgen.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws