Interview | Druk nog niet van de ketel bij Alpecin-Deceuninck: 'Starten elke koers om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Druk nog niet van de ketel bij Alpecin-Deceuninck: 'Starten elke koers om te winnen'

Interview | Druk nog niet van de ketel bij Alpecin-Deceuninck: 'Starten elke koers om te winnen'

Slechts twee keer zien we Quinten Hermans dit Vlaams voorjaar in actie. De Belg van Alpecin-Deceuninck richt zich dit voorjaar nadrukkelijk op de heuvelklassiekers, maar geeft tegenover In de Leiderstrui aan dat het als Belg altijd pijn doet om de Ronde van Vlaanderen te missen.

De nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar kiest er met zijn ploeg bewust voor om de Waalse wedstrijden voor te bereiden in het Baskenland. 'Ik denk dat ik die wedstrijd ook nog wel nodig heb. Dat is gewoon een super hoog niveau, die koershardheid kun je dan wel gebruiken. Vooral voor die steile beklimmingen', aldus Hermans, die Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zal rijden.

'Vlaanderen is toch wel een andere intensiteit van koersen dan de Ronde van het Baskenland', legt Hermans uit. 'Maar het programma dat ik nu zal doen is wel een klein beetje een test. In mijn beloftenjaren had ik vaak wel een goed gevoel in de Vlaamse Ardennen, maar nu is het toch wel een ander niveau', doelt hij op klasbakken als ploegmaat Mathieu van der Poel en zijn rivalen Wout van Aert en Tadej Pogacar.

Mathieu van der Poel won Milaan-Sanremo, met hulp van Quinten Hermans
Mathieu van der Poel won Milaan-Sanremo, met hulp van Quinten Hermans

Hoe gaat Hermans komende zondag dan voor de TV zitten, als de Ronde van Vlaanderen verreden wordt? ‘Als je Vlaming of Belg bent, wil je sowieso de Ronde van Vlaanderen rijden. Dat gaat er dit jaar niet inzitten, maar het kan goed zijn dat het de komende jaren wel weer het geval is. Daarom dat we koersen als E3 wel doen, om te kijken hoe het mij nog afgaat', aldus de Belg, die tachtigste werd in de E3 na pech.

Hermans: 'We starten nog steeds elke koers met de bedoeling om te winnen'

De man die deze winter overkwam van Intermarché-Circus-Wanty genoot de afgelopen weken van zijn Alpecin-Deceuninck. ‘Die overwinningen, van Mathieu in Milaan-Sanremo en Jasper Philipsen in De Panne, geven vooral vertrouwen dat we een goede aanpak hebben gehad. Druk van de ketel wil ik het niet noemen, want we starten nog steeds elke koers met de bedoeling om te winnen.'

'Het is fijn dat die overwinningen er zijn, maar het is niet zo dat onze instelling daardoor gaat veranderen', aldus Hermans, die intens genoot van het winnen van Milaan-Sanremo met Van der Poel. 'Koersen winnen is sowieso fijn, helemaal als het een Monument betreft. Dat was wel echt bijzonder. Ik heb natuurlijk vorig jaar het WK gewonnen met Remco, en dan nu terug op een half jaar tijd een Monument winnen. Dat is heel plezant om mee te maken, vooral omdat ik het gevoel heb dat ik een goede bijdrage heb kunnen leveren aan allebei die overwinningen', spreekt hij vol trots uit.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws