Interview | Wout Poels tevreden met vorm en kopmannen: 'Landa en Mäder zien er goed uit' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Wout Poels tevreden met vorm en kopmannen: 'Landa en Mäder zien er goed uit'

Interview | Wout Poels tevreden met vorm en kopmannen: 'Landa en Mäder zien er goed uit'

Wout Poels weet dat hij deze Vuelta a España niet de vrijheid zal krijgen die hij vorig seizoen nog kreeg in bijvoorbeeld de Tour de France. 'Mikel Landa zag er goed uit, Gino Mäder is denk ik wel echt goed', vertelde de Limburger van Bahrain Victorious voorafgaand aan de tweede rit aan In de Leiderstrui.

Landa en Mäder zijn de kopmannen voor de Vuelta, met Poels in een rol als knecht. 'Mikel zag er in de ploegentijdrit (op vrijdag, red.) goed uit. Hij is natuurlijk derde geworden in de Giro, dus het is nog even afwachten hoe het nu echt is. Als ploegen hebben we vertrouwen in hem en we gaan het wel zien.'

De Zwitser Mäder is deze Vuelta de kamergenoot van Poels. 'Gino is denk ik wel echt goed in vorm. In de Ronde van Burgos moest hij nog even inkomen, maar ik lig bij hem op de kamer en het klinkt allemaal wel heel goed.'

Poels denkt nog aan bollentrui

Voor Poels zelf geen klassement, maar hij speelt natuurlijk wel een belangrijke rol. 'Ik voel me wel redelijk goed, dus we kunnen er nog wel tegenaan. Als ploeg waren we wel tevreden met de ploegentijdrit, we hebben de schade weten te beperken. Ik heb al drie jaar lang geen ploegentijdrit meer gereden, dus er is altijd wel ruimte voor verbetering. Op zich ben ik echter wel tevreden', klinkt het opgewekt.

'Het was heel mooi, er waren veel mensen op de been. Dat maakt het wel speciaal', zegt Poels verder over de eerste dagen in Nederland. De bollentrui in de eerste dagen geniet geen interesse bij Bahrain Victorious. 'Als we die trui willen pakken, zou dat in Spanje moeten. Daarvoor is het nog te vroeg', aldus Poels, die vorig jaar tweede werd in het bollenklassement van de Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws