Jakobsen en Groenewegen treffen elkaar net als in 2022 in Ronde van Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen en Groenewegen treffen elkaar net als in 2022 in Ronde van Hongarije

Jakobsen en Groenewegen treffen elkaar net als in 2022 in Ronde van Hongarije

De organisatie van de Ronde van Hongarije heeft bekendgemaakt dat Soudal Quick-Step en in het bijzonder Fabio Jakobsen gaan deelnemen aan de vijfdaagse rittenkoers. De Nederlandse sprinter treft daar net als vorig jaar concurrent en landgenoot Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla).

Met de aankondiging is ook 100 procent zeker dat Jakobsen niet naar Italië zal afreizen voor de Giro. Daar gaan alle ballen op kopman Remco Evenepoel. Het is voor Jakobsen nog niet zeker welke grote ronde hij zal afwerken, al staat de sprinter wel op de longlist voor de Tour de France.

Zoals gezegd troffen Jakobsen en Groenewegen elkaar vorig jaar ook al in Hongarije. De stand na vier sprintkansen toen? 2-1 voor Jakobsen. Groenewegen kwam er tweemaal niet aan te pas tegen zijn Nederlandse tegenpool. Pas tijdens de laatste kans sloeg Groenewegen toe, terwijl beide mannen in rit één ook al een keer werden verslagen door Olav Kooij (Jumbo-Visma). Wat zal de balans na de editie van 2023 zijn?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws