Jakobsen straalt richting Vuelta: 'Ik ben goed genoeg, dat had een jaar geleden niemand gedacht' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen straalt richting Vuelta: 'Ik ben goed genoeg, dat had een jaar geleden niemand gedacht'

Jakobsen straalt richting Vuelta: 'Ik ben goed genoeg, dat had een jaar geleden niemand gedacht'

Fabio Jakobsen leeft met een goed gevoel toe naar de Vuelta a España. De 24-jarige Nederlander leek even te kampen met een knieblessure, maar naar eigen zeggen is hij helemaal klaar om te vlammen in Spanje.

Jakobsen, die in 2019 in de Vuelta zijn eerste grote ronde reed en meteen twee ritten won, staat nu heel anders in het leven dan toen. Na zijn crash in de Ronde van Polen van vorig jaar, is hij al blij dat hij überhaupt in goede conditie aan de start staat. 'Ik ben heel blij en dankbaar dat ik dit mag meemaken en goed genoeg ben om in de selectie van deze ploeg te geraken. Een jaar geleden had niemand dat gedacht', zo vertelt hij aan Sporza.

In februari had Jakobsen nog niet verwacht dat hij nu mag dromen van een etappezege in de Vuelta. Begin dit jaar onderging hij zijn laatste operatie. Een crash in de Heistse Pijl, eind vorige maand, leek nog even voor problemen te zorgen, maar zijn knie is oké. 'Ik belandde met mijn knie op het voorblad van een andere fiets, maar er is niets kapot en ik heb redelijk kunnen doortrainen. Ik hoop stiekem nog iets beter te worden in deze Vuelta.'

Het doel is om een etappezege te behalen met Deceuninck-Quick-Step, verder kijkt Jakobsen eigenlijk nog niet. 'Ik wil deze koers vooral uitrijden en ik wil hier beter worden. In de eerste week zie ik twee kansen en die wil ik benutten, want er is geen garantie dat ik in de tweede of derde week nog zo goed ben.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws