Quintana krijgt open uitnodiging: 'Je bent de vertegenwoordiger van het Colombiaanse wielrennen' Wielrennen
Wielrennen

Quintana krijgt open uitnodiging: 'Je bent de vertegenwoordiger van het Colombiaanse wielrennen'

Quintana krijgt open uitnodiging: 'Je bent de vertegenwoordiger van het Colombiaanse wielrennen'

Nairo Quintana zit na zijn vertrek bij Arkéa Samsic formeel nog altijd zonder ploeg en dat hebben ook de Colombianen opgemerkt. De klimmer heeft via Twitter een open uitnodiging ontvangen van de continentale formatie Team Medellin - EPM.

Quintana vertrok na zijn tramadolaffaire door de achterdeur bij Arkéa Samsic, de ploeg die hij afgelopen zomer een top tien schonk in de Tour de France (maar afgepakt werd door de positieve test op de pijnstiller). Ondanks een doorlopende verbintenis werd het contract verscheurd, waarna direct een nieuwe ploeg vinden moeilijker dan gedacht bleek.

Daar springt Medellin - EPM nu dus op in. 'Nairo is onze grote vertegenwoordiger van het Colombiaanse wielrennen aan de wereld. Om deze reden bieden wij je vanuit Team Medellin - EPM aan om uw sportcarrière bij ons voort te zetten, met een brede nationale en internationale kalender', klinkt het op Twitter.

'Wat zou het ons trots maken als je ons zou vertegenwoordigen', besluit de ploeg, die mogelijk inspringt op de social media-berichten van Quintana. Daaruit blijkt namelijk dat hij in Medellin verblijft.

Quintana ontkent gebruik Tramadol 

Quintana ontkent overigens het gebruik van Tramadol. 'Helaas was het geen goed resultaat voor mij', reageerde hij na het besluit van de CAS om hem uit de uitslag van de Tour te halen. 'Maar ik kan jullie verzekeren dat ik in mijn loopbaan meer dan driehonderd dopingtests heb gedaan en nooit een positieve test heb ingeleverd. Ook weet ik dat ik nooit Tramadol heb genomen, maar dat is iets wat ik later zal laten zien.'

Voor Arkéa Samsic was het in ieder geval genoeg om afscheid te nemen van de klimmer. 'Ik vroeg hem naar uitleg', vertelde ploegleider Emmanuel Hubert. 'Nu is het zijn probleem. Wij zijn niet langer contractueel aan hem verbonden. Het hoofdstuk Quintana is afgesloten', vertelde de Fransman, die mede door Quintana volgend jaar met zijn ploeg in de WorldTour actief is.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws