Jenthe Biermans schiet als een duiveltje uit een doosje en overvleugelt David Gaudu nog in Route Adelie de Vitré Wielrennen
Wielrennen

Jenthe Biermans schiet als een duiveltje uit een doosje en overvleugelt David Gaudu nog in Route Adelie de Vitré

Jenthe Biermans schiet als een duiveltje uit een doosje en overvleugelt David Gaudu nog in Route Adelie de Vitré

Jenthe Biermans heeft vrijdag de Route Adelie de Vitré weten te winnen. De Belgische sprinter klopte in de allerlaatste meters nog de Fransmannen Sandy Dujardin en Alexandre Delettre.

Starten deden we om 11.30 uur in het kleine dorpje Vitré. De renners kregen maar liefst dertien plaatselijke rondes voorgeschoteld van om en bij de twintig kilometer wat voor een totale afstand van 174 kilometer zorgde. De Fransman Mathis Le Berre (Arkéa-B&B Hotels) ging samen met zijn landgenoot Paul Hennequin (Nice Métropole Côte d'Azur) op pad in de vroege vlucht en bleef meer dan honderd kilometer voorop.

Gaudu geeft finale vorm, Cosnefroy komt nooit in stuk voor

Op 35 kilometer van de finish vormde zich een uitgebreide kopgroep van zo'n twintig tenners. Met daarbij Jenthe Biermans en Franse ploegmakker Ewen Costiou, maar ook David Gaudu. De kopman van Groupama-FDJ wilde duidelijk voortrijden met het kleinere peloton en zorgde mee voor een mooie finale. Verschillende renners vielen aan en bij het ingaan van de laatste lokale ronde had de kopgroep nog altijd 45 seconden voorsprong. Benoit Cosnefroy (Decathlon AG2R La Mondiale), die Parijs-Camembert had gewonnen, was intussen al ten val gekomen en zou nooit in het stuk voorkomen.

Lees verder onder de post.

Gaudu wist dat hij in een sprint met Biermans of Costiou kansloos was en ging op het golvende parcours vol in de aanval. Met Alexandre Delettre en de Spanjaard Xabier Berasategi geraakte hij tot in de laatste meters, maar dan was er nog Biermans, die als een duiveltje uit een doosje iedereen overvleugelde en nog over het koptrio ging. De Belg volgt op de erelijst de Noor Fredrik Dversnes op.

Uitslag Route Adelie de Vitré 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws