Entree van jewelste in de WorldTour voor Bart Lemmen na top vijf in Down Under: 'Plaats behouden met verve gelukt' Wielrennen
Wielrennen

Entree van jewelste in de WorldTour voor Bart Lemmen na top vijf in Down Under: 'Plaats behouden met verve gelukt'

Entree van jewelste in de WorldTour voor Bart Lemmen na top vijf in Down Under: 'Plaats behouden met verve gelukt'

Bart Lemmen klom zondagnacht opnieuw met de besten mee in de Tour Down Under. De Nederlandse ex-militair bewees andermaal dat hij stormachtig de WorldTour heeft betreden. Hij werd op de flanken van Mount Lofty vierde in de sprint en eindigde door die uitslag op de prachtige vijfde plaats in de eindstand van de Australische ronde. 'We wilden onze positie in het klassement verdedigen en dat is met verve gelukt', zo laat ploegleider Addy Engels weten op de site van de ploeg.

In de slotfase werd duidelijk dat niemand solo aan zou komen op het colletje Mount Lofty, dat drie keer beklommen moest worden in de laatste rit van de Tour Down Under. Alles kwam bij elkaar op de laatste klim. Lemmen klom goed mee en kon versnellingen van concurrenten goed beantwoorden. Uiteindelijk werd hij verslagen door eindwinnaar Stephen Williams, Jhonathan Narváez en Isaac Del Toro. Hierdoor klom hij naar plek vijf in het klassement.

Engels zeer tevreden over Lemmen, Vader viel in slotfase laatste rit

'Ons doel was om Bart zijn positie in het klassement te verdedigen en dat is met verve gelukt. We wisten vooraf al dat de etappe beslist zou worden op de laatste beklimming van Mount Lofty. De focus was goed, ook al verloren we Milan (Vader, red.) door een betrokkenheid bij een val. Desondanks werd hij perfect geloodst voor zijn ploeggenoten om mee te kunnen doen voor de dagzege. Een vierde plaats op deze aankomst is een prachtig resultaat.'

En zo mag de eerste WorldTour-koers voor Lemmen gerust het volgende hoofdstuk genoemd worden in zijn opvallende jongensboek. 'Die vijfde plek is gewoon een heel erg knappe prestatie. De renners die hier van de partij waren, zijn van heel hoog niveau. Zowel vandaag als gisteren houdt Bart enkele grote namen van zich af op echt uitdagende parcoursen. Wat hij deze week als nieuwkomer liet zien, was mooi', aldus de contente ploegleider van Visma | Lease a Bike.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws