Vincenzo Nibali rijdt Vuelta a España en Ronde van Lombardije; geen Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Vincenzo Nibali rijdt Vuelta a España en Ronde van Lombardije; geen Tour de France

Vincenzo Nibali rijdt Vuelta a España en Ronde van Lombardije; geen Tour de France

Vincenzo Nibali rijdt in zijn afscheidsjaar de Vuelta a España en de Ronde van Lombardije. Beide koersen heeft hij in zijn imposante carrière al eens gewonnen. De Tour de France slaat de Siciliaan over. Dat meldt La Gazetta dello Sport.

De 37-jarige Nibali is momenteel actief in de Giro d’italia, waarin hij na de vijfde etappe zijn afscheid als wielrenner aankondigde. In zijn thuisronde probeerde hij aanvankelijk een klassement te rijden. Nibali begon sterk met onder meer een goede tijdrit. Op zijn eigen Sicilie moest hij echter op de Etna flink wat tijd toegeven op de concurrentie voor de eindzege. Met zijn vertrouwde sterke laatste week kan hij daarentegen nog altijd opschuiven, of voor een ritzege in de bergetappes gaan. Na zeven etappes neemt de renner van Astana Qazaqstan de dertigste positie in op zo’n vier minuten van roze trui Juan Pedro López.

Volgens de Italiaanse sportkrant zal Nibali na de Giro eerst een rustperiode inlassen, waarna hij aan de start zal staan van het Italiaans kampioenschap. Hij droeg de Italiaanse tricolore al eens in 2014 en 2015. Daarna skipt Nibali de Tour de France. Eerder waren er nog geluiden dat hij de wedstrijd zou betwisten, maar dat is vooralsnog dus van de baan. Daarentegen gaat de ronderenner zich gedurende die periode voorbereiden op de Vuelta a España, die hij won in 2010. Vervolgens sluit Nibali zijn jaar af in de Ronde van Lombardije. De Haai van Messina komt daar vaak sterk voor de dag. Zo ook in 2015 en 2017, toen hij er met de zege vandoor ging.

Nibali zijn laatste seizoen verloopt nog niet voorspoedig. Zo kampte hij begin dit jaar met een coronabesmetting, waar later nog een ontsteking aan de amandelen bovenop kwam. De beste uitslag van Nibali dit seizoen was een vierde plek in de Ronde van Sicilië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws