Jumbo-Visma achtervolgd door pech in Bretagne Classic: Valpartijen, koeien en lekke band Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma achtervolgd door pech in Bretagne Classic: Valpartijen, koeien en lekke band

Jumbo-Visma achtervolgd door pech in Bretagne Classic: Valpartijen, koeien en lekke band

Het was in Frankrijk zondag niet de dag van Jumbo-Visma. De Nederlandse formatie trok met onder meer Jonas Vingegaard, David Dekker en Pascal Eenkhoorn naar de Bretagne Classic, maar werd gedurende de hele race achtervolgd door pech. Benoit Cosnefroy won in Frankrijk, voor Julian Alaphilippe.

Vroeg in de koers kwamen Christoph Pfingsten, Tobias Foss en Chris Harper al in aanraking met het asfalt, waarna de Noor en Australiër de strijd moesten staken. Voor de finale goed en wel was begonnen moest Jumbo-Visma het dus al zonder twee belangrijke knechten stellen.

Vingegaard kreeg op een vervelend moment te maken met een lekke band en werd gehinderd tijdens zijn tocht terug. 'Het lukte hem nog bijna om terug te komen, maar hij moest uiteindelijk door koeien weer in de remmen knijpen', laat ploegleider Frans Maassen weten in het wedstrijdrapport. Uiteindelijk zaten Eenkhoorn en Dekker nog in de groep achter de koplopers, maar zij lagen in de slotfase bij een massale val. 'We hebben ontzettend veel pech gehad met alle valpartijen. Het is zonde, want we hadden echt wel meer verdiend.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws