Jumbo-Visma blijft ketonen gebruiken, ondanks advies UCI: 'Waarde zwaar overschat' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma blijft ketonen gebruiken, ondanks advies UCI: 'Waarde zwaar overschat'

Jumbo-Visma blijft ketonen gebruiken, ondanks advies UCI: 'Waarde zwaar overschat'

Jumbo-Visma is niet voornemens het gebruik van ketonen af te zweren, nu de UCI heeft geadviseerd het voedingssupplement niet langer te gebruiken. De wielerbond schaalt ketonen niet in de categorie 'strafbaar' en dus wacht Jumbo-Visma eerst het wetenschappelijke onderzoek af.

In gesprek met Wielerflits stelt sportief directeur Merijn Zeeman dat men geen aanleiding ziet om abrupt te stoppen met ketonen. 'Wij werken op het gebied van voeding en voedingssupplementen samen met professor Asker Jeukendrup, verbonden aan de Loughborough University, die wereldwijd op dit wetenschappelijke gebied een autoriteit is. Hij doet tal van onderzoeken en houdt ook alle internationale wetenschappelijke rapporten in de gaten. Hij raadt ons het gebruik van ketonen in specifieke gevallen aan als onderdeel van een uitgekiende voedingsstrategie.'

Met de kennis van Jeukendrup hebben ketonen volgens Zeeman geen 'schadelijke effecten'. Jumbo-Visma trekt geld uit voor dergelijke zaken en zal er dus niet zomaar mee stoppen. 'Op het moment dat de UCI het gebruik van ketonen verbiedt, dan stoppen wij natuurlijk ook onmiddellijk met het gebruik van deze substantie. Al denk ik ook dat velen de waarde van ketonen en andere supplementen zwaar overschatten. De grote basis van een prestatie is de training en de normale voeding', aldus Zeeman, die ketonen en andere supplementen 'iets extra's in de marge' noemt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws