Jumbo-Visma-doelwit Jorgenson herstart na fantastisch voorjaar in Ronde van Romandië, ook Gaviria bij Movistar Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-doelwit Jorgenson herstart na fantastisch voorjaar in Ronde van Romandië, ook Gaviria bij Movistar

Jumbo-Visma-doelwit Jorgenson herstart na fantastisch voorjaar in Ronde van Romandië, ook Gaviria bij Movistar

Movistar heeft een ijzersterke selectie gepresenteerd voor de Ronde van Romandië, die op dinsdag 25 april van start gaat. Matteo Jorgenson is de kopman van dienst, met Fernando Gaviria die als sprinter mee gaat naar Zwitserland.

Jorgenson kan terugkijken op een fantastisch voorjaar. De 23-jarige Amerikaan begon zijn seizoen met rit- en eindwinst in de Ronde van Oman, alvorens hij zich op de Vlaamse klassiekers stortte. Na een nog wat anoniem Openingsweekend werd Jorgenson in de E3 razend knap derde. In zijn eerste Ronde van Vlaanderen finishte hij als negende. Tussendoor werd hij als klassementsman ook nog doodleuk achtste in Parijs-Nice. Niet zo gek dat hij recent nog in verband werd gebracht met Jumbo-Visma.

De jonge Jorgenson kan in Romandië rekenen op de steun van Gregor Mühlberger, die deze week in de Tour of the Alps nog een etappe wist te winnen. Naast sprinter Gaviria zijn ook Nelson Oliveira, Sergio Samitier, Will Barta en Iván Romeo van de partij. De Ronde van Romandië wordt verreden van 25 tot en met 30 april.

Selectie Movistar - Ronde van Romandië 2023

Matteo Jorgenson
Fernando Gaviria
Gregor Mühlberger
Nelson Oliveira
Sergio Samitier
Will Barta
Iván Romeo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws