Jumbo-Visma heeft vrede met resultaat in Waalse Pijl: 'Geeft vertrouwen voor Luik' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma heeft vrede met resultaat in Waalse Pijl: 'Geeft vertrouwen voor Luik'

Jumbo-Visma heeft vrede met resultaat in Waalse Pijl: 'Geeft vertrouwen voor Luik'

Met een zevende en elfde plek kwam Jumbo-Visma redelijk voor de dag in de Waalse Pijl. Na afloop heerste er tevredenheid bij de Nederlandse ploeg, daar het geen beschikking had over specialisten voor de loeisteile Muur van Hoei.

Tiesj Benoot was namens Jumbo-Visma de beste met een zevende plek. De Belg – die de nacht voorafgaand aan de koers last had van buikloop – reageerde na afloop tevreden over zijn resultaat. ‘Onder de vod werd ik gesandwicht, daar verlies ik wat plaatsen. Maar ik voelde dat ik goed was op de Muur van Hoei, beter dan vorig jaar. Nu had ik het gevoel op vijfhonderd meter van de meet dat ik nog kon gaan. Ik zag toen ook al goede renners erdoor zakken. Dus zevende is een mooi resultaat.’

Maassen: 'Ik denk dat we in die beide dingen wel geslaagd zijn'

Atilla Valter finishte als elfde en toonde zich met een versnelling op de voorlaatste passage van de Muur van Hoei. Ploegleider Frans Maassen was na afloop tevreden met de prestaties van zijn renners. ‘Als ploeg hebben we vrede met het resultaat. Op voorhand teken je misschien nooit voor een zevende en elfde plek, maar wetende dat we geen pure specialisten voor dit werk bijhadden, is dit een prima resultaat.’

‘Het geeft daarnaast vertrouwen in de aanloop naar zondag, want dan staat met Luik-Bastenaken-Luik het volgende monument op het programma. Vandaag kwam het neer op een goede timing en een sterke laatste kilometer. Ik denk dat we in die beide dingen wel geslaagd zijn’, besluit Maassen zijn reactie op de ploegsite.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws