Jumbo-Visma hoopvol na mindere dag in Baskenland: 'We gaan er morgen weer tegenaan' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma hoopvol na mindere dag in Baskenland: 'We gaan er morgen weer tegenaan'

Jumbo-Visma hoopvol na mindere dag in Baskenland: 'We gaan er morgen weer tegenaan'

Jumbo-Visma kende een mindere dag in de Ronde van het Baskenland. Primoz Roglic miste de aansluiting met meerdere klassementsrenners en verloor daardoor de leiding in het klassement aan Remco Evenepoel. Jonas Vingegaard zat wel mee, maar viel samen met Aleksandr Vlasov in de steile aankomststrook en liep zodoende een betere uitgangspositie voor de slotdag mis.

Ploegleider Marc Reef baalt na afloop van de val van Vingegaard, zo vertelt hij op de ploegsite. ‘We zaten in een goede situatie waarin we onze verantwoordelijkheid namen. In de finale konden we zo een samenwerking opzetten met meerdere ploegen. Vervolgens raak Jonas voorop omdat hij alert reageert op een aanval. Het gat liep snel op en Jonas was klaar om zijn eindsprint in te zetten. Hij was volgens zijn gevoel op weg naar een mooi resultaat tot het voorval met Vlasov. Erg zonde, want anders had hij er beter voorgestaan.’

Hoewel Jumbo-Visma de leiderstrui kwijt is, is Reef hoopvol voor de slotrit, die ook de koninginnenrit van de Baskische rittenkoers is. Hij hoopt dat Vingegaard (zesde op 29 seconden) en Roglic (achtste op 1.05 minuut) nog een sprong naar voren kunnen maken in het klassement. ‘Morgen staat de zwaarste rit op het programma. Jonas heeft getoond dat hij bergop goed mee kan. Primoz staat nog bij de eerste tien van het algemeen klassement, maar hij heeft wel al iets meer achterstand. Toch is nog niks verloren. We gaan er morgen weer tegenaan.’

Jumbo-Visma nog met vijf man in koers

Jumbo-Visma zal de slotrit met slechts vijf renners rijden. Naast Milan Vader, die na een zware val afstapte, gaf ook Chris Harper onderweg op. De reden daarvoor werd niet bekendgemaakt. Naast Roglic en Vingegaard zijn ook Gijs Leemreize, Sepp Kuss en Pascal Eenkhoorn nog in koers.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws