Jumbo-Visma legt Cian Uijtdebroeks voor vier jaar vast: Belg beëindigt lopend contract bij BORA-hansgrohe Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma legt Cian Uijtdebroeks voor vier jaar vast: Belg beëindigt lopend contract bij BORA-hansgrohe

Jumbo-Visma legt Cian Uijtdebroeks voor vier jaar vast: Belg beëindigt lopend contract bij BORA-hansgrohe

Jumbo-Visma heeft met Cian Uijtdebroeks een nieuwe versterking voor de selectie van 2024. De Belg verkast bij zijn huidige ploeg BORA-hansgrohe en tekent bij de Nederlandse ploeg een contract voor vier jaar, tot en met 2027.

'Ik ben heel blij met de overgang naar Team Visma-Lease a Bike', aldus Uijtdebroeks op de website van zijn nieuw ploeg. 'De afgelopen jaren is dit een toonaangevende ploeg gebleken. Met natuurlijk 2023 als absolute uitblinker door de winst in de drie grote rondes. Ik vind het een eer om te mogen leren van mannen als Jonas Vingegaard, Wout van Aert en Sepp Kuss. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij Team Visma-Lease a Bike.'

De transfer van het talent komt niet helemaal onverwachts. Al langere tijd uitte de pas 20-jarige coureur zijn onvrede bij zijn huidige werkgever, waar hij nog een doorlopend contract had. Richard Plugge, CEO van Jumbo-Visma, gaf in een eerder stadium al aan interesse te hebben in de klimmer. Uijtdebroeks had bij de Duitse WorldTour-ploeg nog contract tot eind 2024, maar zal die periode dus niet uitzitten.

Merijn Zeeman ziet in Uijtdebroeks een 'toekomstig leider'

De ploeg, die met het afhaken van supermarkt Jumbo vanaf volgend seizoen een naamsverandering zal krijgen, had Uijtdebroeks al langer op de radar als potentiële renner. 'We volgen Cian al sinds zijn juniorentijd', licht sportief directeur Merijn Zeeman toe. 'Toen de mogelijkheid kwam om Cian te contracteren per 1 december hebben we geen moment getwijfeld. Cian is een perfecte match voor ons team. Hij is enorm gretig om zichzelf op alle vlakken te ontwikkelen. We zijn blij dat hij voor ons en onze aanpak heeft gekozen.'

Daarbij zal de Vlaming vooral veel gaan leren van de grote kopmannen bij de ploeg. 'De komende jaren ligt de aandacht op beter worden en groeien. Hij kan leren van onze toprenners zoals Jonas Vingegaard, Wout van Aert en Sepp Kuss. We zien in Cian een toekomstige leider van ons team', aldus Merijn Zeeman.

Update: BORA-hansgrohe ontkent transfer Uijtdebroeks

Niet veel later nadat Jumbo-Visma deze transfer bekend maakte, publiceerde ook BORA-hansgrohe een persbericht. Die ploeg liet echter een heel ander geluid horen en ontkent zelfs de transfer van het Belgische talent. 'Cian zal bij BORA-hansgrohe blijven, ook in 2024', aldus de Duitse ploeg. Of de transfer dus helemaal rond is, blijft de grote vraag.

Ook het management van de Belg, A&J All Sports, heeft zich bemoeid met de soap. Die wisten op hun beurt te melden dat er juridische procedures zijn gestart en dat hun renner uitkijkt naar de periode bij Jumbo-Visma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws