Jumbo-Visma met gemengde gevoelens na nerveuze etappe: 'Dat tijdsverlies is heel zuur' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma met gemengde gevoelens na nerveuze etappe: 'Dat tijdsverlies is heel zuur'

Jumbo-Visma met gemengde gevoelens na nerveuze etappe: 'Dat tijdsverlies is heel zuur'

Jumbo-Visma sprak na de vierde etappe van de Vuelta a España over gemengde gevoelens. Waar kopmannen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic de hectische finale zonder kleurscheuren doorkwamen, ging Wilco Kelderman wel tegen de grond.

En dat mocht een tegenvaller worden genoemd. De Nederlander stond voorafgaand aan de etappe immers negende in het klassement en kon zodoende later in de wedstrijd als een mogelijke extra troef worden uitgespeeld. Dat lijkt er na een tijdsverlies van meer dan drie minuten niet meer in te zitten.

'Dat tijdverlies is heel zuur, maar gelukkig was hij wel gewoon in staat om door te rijden', aldus ploegleider Marc Reef op de ploegsite. De schade bij Kelderman lijkt mee te vallen. Wel valt bij zijn finishpassage te zien dat hij een wond heeft onder zijn linkerknie. 'Primoz en Jonas kwamen wel veilig en zonder tijdverlies aan de finish', benoemt Reef het positieve van de etapp. 'De ploeg heeft hen de hele dag uit de wind gehouden. De focus gaat nu weer op de dag van morgen.'

Reef: 'Uiteindelijk ontstonden er geen waaiers'

Na de aankomst in het hooggelegen Andorra van maandag keerden de renners terug naar lagergelegen gebied in Spanje. De snelheid lag zodoende in de openingsfase hoog. 'Al vlug reed een kopgroep van drie weg vanuit het peloton', blikt Reef terug. 'Zij kregen de zegen van het peloton, dat koos voor de controle. Vanwege de wind die er stond kende de rit enkele nerveuze fases, maar uiteindelijk ontstonden er geen waaiers. De snelheid lag nagenoeg de hele dag vrij hoog.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news