Manager van Ewan neemt het op voor zijn poulain: 'Wat moet Arnaud De Lie hiervan denken?' Wielrennen
Wielrennen

Manager van Ewan neemt het op voor zijn poulain: 'Wat moet Arnaud De Lie hiervan denken?'

Manager van Ewan neemt het op voor zijn poulain: 'Wat moet Arnaud De Lie hiervan denken?'

Jason Bakker, manager van Caleb Ewan, heeft het in een interview met Het Nieuwsblad opgenomen voor zijn poulain, die in zijn carrière al meermaals naar een ritzege in een grote ronde wist te snellen. Kort daarvoor werd in verscheidene artikels namelijk gesteld dat de Aussie aan het overwegen was zijn wielercarrière te beëindigen. Volgens Bakker klopt er maar weinig van die geruchten.

'Natuurlijk doen zulke dingen pijn', refereert Bakker in de Belgische dagkrant aan de gedane uitspraken van Lotto-Dsny-CEO Stephane Heulot, die geen blad voor de mond nam en Ewan de grond inboorde na het vroegtijdig verstek laten gaan in de Tour de France. 'Caleb is een trotse persoon. Hij heeft jarenlang het beste van zichzelf gegeven voor de ploeg. Streep je bij Lotto-Dstny zijn overwinningen weg sinds hij voor het team rijdt, dan blijft er maar weinig over', neemt hij het op voor de pocketsprinter.

'Er zijn altijd ploegen geïnteresseerd in Caleb', steekt Bakker zijn 'goudhaantje' een hart onder de riem

Bakker had de gang van zaken bij Lotto-Dstny graag anders gezien, zo geeft hij te kennen. 'Als je het wat moeilijker hebt, verwacht je steun en vertrouwen vanuit je omgeving. En dan werk je samen om weer in vorm te raken en resultaten te boeken. Dit soort uitspraken raken Caleb en zijn familie. Het kan niet anders dan dat dit ook andere renners zorgen baart. Wat moet Arnaud De Lie hiervan denken? Gaan ze hem ook op het kapblok leggen als hij een mindere periode kent en hem dan publiekelijk vernederen?', vraagt hij zich vervolgens hardop af.

In de ochtend van dinsdag 29 augustus sijpelde het 'nieuws' binnen dat Ewan zou overwegen om zijn racefiets aan de wilgen te hangen. Volgens Bakker is dat pure kletskoek. 'Het zijn absoluut verzinsels. Momenteel is de geboorte van zijn derde kind nakend, maar ik kan je verzekeren dat hij nog heel gemotiveerd is om iets moois van dit seizoen te maken. Ik zie hem snel weer winnen', klinkt het hoopgevend. 'Natuurlijk zijn de laatste twaalf tot achttien maanden niet het hoogtepunt van zijn tijd bij Lotto-Dstny, maar de ploeg heeft een heel speciale plek in zijn hart en daar wil hij niet noodzakelijk van weg stappen. Zo simpel is sport niet.' Mocht Ewan zijn professionele wielerloopbaan dan toch voortzetten, maar niet bij Lotto-Dstny, dan zijn er volgens Bakker nog genoeg formaties die de kleine Oceaniër maar wat graag willen inlijven. 'Er zijn altijd ploegen geïnteresseerd in Caleb.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws