Hirschi kijkt uit naar '80 kilometer constant op en af', Kragh Andersen doet vertrouwen op Wielrennen
Wielrennen

Hirschi kijkt uit naar '80 kilometer constant op en af', Kragh Andersen doet vertrouwen op

Hirschi kijkt uit naar '80 kilometer constant op en af', Kragh Andersen doet vertrouwen op

Daar de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland eindigde in een sprint van een uitgedunde groep, deed Marc Hirschi op de laatste klim nog een poging om deze te ontlopen. Al was zijn aanval mogelijk eerder een voorbode op zijn ambities voor de vijfde etappe, die over een heerlijk heuvelparcours voert.

‘Ik had goede benen op de laatste klim, dus viel ik aan’, vertelt de Zwitser van UAE Team Emirates na afloop aan Discovery+. ‘Het werd richting de top echter vlakker en EF wilde controleren voor een sprint, waardoor het onmogelijk was om weg te geraken.’

Desalniettemin voelt Hirschi zich sterk en dat belooft wat voor donderdag, wanneer er een etappe met talloze korte klimmetjes op het programma staat. ‘Ja, ik voel me momenteel vooral sterk op de kortere klimmetjes. Ook kan ik goed omgaan met de hitte. De etappe van morgen wordt met zekerheid erg zwaar en het zou een goede rit voor mij moeten zijn. Het is tachtig kilometer constant op en af, heel technisch en het wordt ook superwarm. Het is afwachten hoe het lichaam daar op zal reageren’, bouwt de Zwitser nog wat voorzichtigheid in.

Kragh Andersen: 'Laatste klim was op de limiet'

Søren Kragh Andersen eindigde in de sprint als derde. Een welkome opsteker voor de Deen van team DSM, daar hij in het begin van de ronde veel moeite had met de warmte. ‘De finale was erg zwaar, en het was wederom ook heel warm. Die laatste klim was voor mij op de limiet. Ik was heel blij dat ik bij de eerste groep kon blijven’, aldus Kragh Andersen in gesprek met Discovery+.

‘EF (Education-EasyPost, red.) controleerde en ik voelde mij nog goed, dus mikte ik op de sprint. Uiteindelijk deed ik een goede sprint, maar zat ik wat te ver van achteren’, stipt Kragh Andersen een puntje van kritiek aan. ‘Anders had ik misschien kunnen winnen. Derde is echter ook goed, ik ben er heel tevreden mee.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws