Jumbo-Visma probeert Dumoulin op te beuren: 'Harde werk mag niet zomaar verloren gaan' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma probeert Dumoulin op te beuren: 'Harde werk mag niet zomaar verloren gaan'

Jumbo-Visma probeert Dumoulin op te beuren: 'Harde werk mag niet zomaar verloren gaan'

Jumbo-Visma doet er deze dagen alles aan om Tom Dumoulin weer op de rails te krijgen voor de rest van de Giro d'Italia. De Nederlander kwam met klassementsambities naar Italië, maar hij verloor op dag vier op de Etna al heel veel tijd. De teleurstelling was logischerwijs groot, maar volgens ploegleider Marc Reef is er voor Dumoulin nog veel om voor te vechten in deze Giro.

Dumoulin gaf bij de start van de vijfde etappe aan dat hij wel even een paar dagen nodig heeft om te herstellen. Reef snapt dat, daar niemand echt weet waarom Dumoulin op de Etna zoveel tijd verloor. De Nederlander werkte hard richting de Giro en leek in prima vorm. 'Hij moet nu het vertrouwen behouden, weliswaar in de wetenschap dat een klassement niet meer haalbaar is. Maar dat harde werk mag niet zomaar verloren gaan. Er zullen zich in deze Giro nog andere kansen aandienen en daar gaan we voor strijden', aldus Reef bij Wielerflits.

Jumbo-Visma geeft Dumoulin de tijd om even bij te komen en om 'te resetten', alvorens de blik wordt gericht op een etappezege. 'Voor Sam Oomen en Tobias Foss (die op de Etna ook tijd verloren, red.) zijn de plannen niet gewijzigd. Zij gaan voor het best mogelijke klassement. Nee, een podiumplaats zit er niet meer in, maar dat was vooraf misschien ook geen reëel doel. Een toptienplaats is ook een klassement. We hebben de voorbije jaren wel meer gezien dat renners ondanks een slechte dag in de beginfase, later nog kunnen oprukken.'

Jumbo-Visma wil niet praten over andere rol Dumoulin

Dumoulin zal in een andere rol gaan rijden, een rol die hij misschien de komende jaren ook wel zal vervullen. Is hij niet beter als rittenkaper? Reef weigert nu al in te gaan op de veranderde status van zijn kopman. 'Dat gaan we later bekijken en bespreken. En daar heeft Tom uiteraard ook zelf een belangrijke stem in. Maar vandaag is het veel te vroeg om daar een streep onder te zetten. In 2020 werd hij zevende in de Tour, terwijl hij onderweg nog in steun van Primoz Roglic reed. Maar laten we eerst focussen op het vervolg van deze Giro. Zoiets beslis je niet binnen de 24 uur.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws