Porte niet verrast door matige Dumoulin in Giro d'Italia: 'Maar hij is een groot kampioen' Wielrennen
Wielrennen

Porte niet verrast door matige Dumoulin in Giro d'Italia: 'Maar hij is een groot kampioen'

Porte niet verrast door matige Dumoulin in Giro d'Italia: 'Maar hij is een groot kampioen'

Bij INEOS Grenadiers zijn ze na afloop van de vierde etappe tevreden met het resultaat. Met Richard Carapaz en Richie Porte hadden ze twee renners in de groep met favorieten zitten, terwijl een aantal concurrenten al flink wat tijd verloren. Waaronder Tom Dumoulin, die meer dan zes minuten verloor.

De 37-jarige Porte is bezig aan zijn laatste seizoen en de Giro d'Italia is voor de Australiër de laatste grote ronde. Porte handhaafde zich netjes van voren en kwam in de groep met favorieten als zestiende over de finish. Hij zag dat Jumbo-Visma flink teleurstelde, waar kopmannen Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen allen minuten verloren. Toch was Porte daar niet door verrast. 'Tom heeft niet de ideale voorbereiding gehad. Als hij is gelost, gaat hij voor ritzeges en hij is een groot kampioen.'

Porte zag een andere renner die wel uitstekend in de rondte rijdt. Toen Carapaz aanzette voor de sprint richting de finish, was het Romain Bardet die hem als enige makkelijk kon volgen. 'Hij is de dark horse hier. Hij ziet er geweldig uit.' Bardet finishte samen met ploeggenoot Thymen Arensman in de groep met favorieten. De Nederlander eindigde uiteindelijk als veertiende, terwijl er na afloop van de etappe ook nog opmerkelijk nieuws naar buiten kwam. Arensman zou al een tweejarig contract getekend hebben voor INEOS Grenadiers, de ploeg van Porte en Carapaz.

Carapaz: 'We kwamen hier met de bedoeling om te winnen'

Carapaz is de absolute kopman bij INEOS Grenadiers en ondanks zijn mindere tijdrit van afgelopen zaterdag, lijkt het met de vorm wel goed te zetten. Op de Etna bepaalde INEOS Grenadiers het tempo en was het Carapaz die in de laatste honderd meter nog venijnig aanzette. Het leverde hem achter de zes vluchters een zevende plaats op. 'We wilden er vandaag een zware wedstrijd van maken en we zagen dat sommige rivalen moesten lossen, dus dat is een goed teken' zo laat Carapaz weten tegenover VeloNews. 'We kwamen hier met de bedoeling om te winnen en dat is wat we de komende drie weken willen doen. Het is een goed begin.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws