Opmerkelijk beeld: Oomen komt vlak na finish hard ten val door tasje van supporter Wielrennen
Wielrennen

Opmerkelijk beeld: Oomen komt vlak na finish hard ten val door tasje van supporter

Opmerkelijk beeld: Oomen komt vlak na finish hard ten val door tasje van supporter

Sam Oomen is na de finish van de vijfde etappe hard ten val gekomen door toedoen van een supporter. De Nederlander wilde hem een bidon aanreiken, maar de supporter kwam met zijn tasje in het wiel van de renner van Jumbo-Visma. Die sloeg hard tegen de grond, maar inmiddels lijkt het dat de Nederlander geen al te grote schade heeft opgelopen.

Het was een opmerkelijk moment, na een evenzo merkwaardige etappe. Aanvankelijk leek het een dag voor de sprinters te worden, maar Alpecin-Fenix besloot op de enige col van de dag om het tempo omhoog te gooien. Topsprinters als Mark Cavendish en Caleb Ewan moesten lossen en konden in het vervolg van de etappe niet meer de aansluiting met het peloton vinden. Arnaud Démare werd ook gelost, maar kon in de afdaling weer terugkeren. De Fransman werd door zijn ploeg Groupama-FDJ in de finale goed afgezet en mede door de lead-out van Ramon Sinkeldam pakte Démare zijn eerste overwinning.

Video: Oomen valt na weggeven bidon

Een groep van ongeveer honderd renners kwam in dezelfde tijd als Démare binnen, met daarin Oomen. De Nederlander finishte als 21e en leek na een hectische rit op dinsdag, nu zonder problemen binnen te komen. Onderstaande video laat zien dat het na de finish niet helemaal goed ging en de Nederlander maakte daarin een flinke smak.

Jumbo-Visma kende dinsdag nog een uitermate slecht dag, toen alle klassementsmannen veel tijd verloren op de Etna. Waaronder Oomen, die samen met ploeggenoot Tobias Foss meer dan twee minuten verloor op de favorieten in het klassement. Daarmee staat de Nederlander nu 31e in het klassement. Tom Dumoulin, de andere kopman, verloor zelfs meer dan zes minuten, waardoor het bij Jumbo-Visma voorlopig nog wonden likken is. Het is voor Oomen te hopen dat hij aan zijn val verder geen wonden overhoudt, al kan hij op donderdag rustig bijkomen met een sprintersrit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws