Experiment Gravel geslaagd voor Van Aert: Belg wint debuutrace met 9 (!) minuten voorsprong Wielrennen
Wielrennen

Experiment Gravel geslaagd voor Van Aert: Belg wint debuutrace met 9 (!) minuten voorsprong

Experiment Gravel geslaagd voor Van Aert: Belg wint debuutrace met 9 (!) minuten voorsprong

Wout van Aert heeft deze zaterdag voor een eerste maal mee gedaan aan een gravelkoers en daar direct gewonnen. De Belg van Jumbo-Visma hoopte naar eigen zeggen vooral plezier te maken, maar kwam ook solo met negen minuten voorsprong als eerste over de meet in Houffa Gravel. In oktober doet Van Aert normaliter ook mee aan het WK gravel in Italië.

Voor hem was het zijn eerste wedstrijd na een korte periode van rust na de Tour de France, de geboorte van zijn tweede zoon en het WK wielrennen op de weg in Schotland. 'Het was zeker nodig om even een rustperiode te hebben', zei hij in Houffalize tegen VTM. 'Die heeft me zeker deugd gedaan. Dit is de eerste kleine stap naar het laatste deel van het seizoen', aldus Van Aert, die na Houffa Gravel via de Tour of Britain naar het EK wielrennen in Drenthe gaat. 'Dat is iets waarnaar ik wil toewerken dit jaar.'

Eerste gravelkoers voor Van Aert: 'Leuke afwisseling om mee te trainen'

'Het is de eerste keer dat ik zo’n koers rijd, dus ik ben benieuwd hoe het zal verlopen', vertelde de crosskampioen en voormalig winnaar van Strade Bianche voor de start. 'Ik heb geen idee hoe intensief het is, dus het zal eerst een beetje aankijken zijn. Vroeger reed ik altijd graag met mijn fiets door het bos. Sinds de pandemie is de sport serieus geboomd en is het een leuke afwisseling om thuis mee te trainen. Ik was vaak jaloers op collega’s van me, dus ik vind het fijn om er eens bij te zijn. Ik wil me vooral amuseren', aldus de sportman in Van Aert, niet vies van een probeersel op zijn tijd.

Dat amuseren lukte goed, daar hij vrij snel weg reed van de concurrentie en solo de zege pakte, negen minuten voor nummers twee en drie Daan Soete en Paul Voss. Vooralsnog heeft Van Aert zijn deelname aan het EK gravel, dat op 1 oktober wordt verreden in de bossen rondom Leuven, niet toegezegd. Daar doet Mathieu van der Poel volgens de (vooralsnog onbevestigde) berichten wel mee.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news