Jumbo-Visma slaat nieuwe slag met komst Valter, Tratnik en Gloag; Roosen en Hofstede verlengen Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma slaat nieuwe slag met komst Valter, Tratnik en Gloag; Roosen en Hofstede verlengen

Jumbo-Visma slaat nieuwe slag met komst Valter, Tratnik en Gloag; Roosen en Hofstede verlengen

Team Jumbo-Visma heeft maar liefst drie nieuwe versterkingen aangekondigd. De Nederlandse ploeg laat weten dat Attila Valter (Groupama-FDJ), Jan Tratnik (Bahrain Victorious) en Thomas Gloag (Trinity Racing) een contract hebben getekend. Daarnaast blijven Timo Roosen en Lennard Hofstede de formatie respectievelijk één en twee jaar langer trouw.

Valter, momenteel rijdend voor Groupama-FDJ, is de huidige Hongaars kampioen en baarde in 2021 door de roze trui te veroveren. De 24-jarige renner ziet Team Jumbo-Visma als dé ploeg om zich verder te ontwikkelen. 'Zij begeleiden renners ontzettend goed naar een hoger niveau. De gesprekken met de teamleiding gaven me veel vertrouwen. Hopelijk kan ik de komende jaren groeien naar het beste niveau dat ik in me heb.'

Merijn Zeeman laat weten het klimtalent al enkele jaren op het oog te hebben. Zowel in wedstrijden als in verschillende testen hebben we gezien dat hij een groot potentieel heeft. We kijken ernaar uit om met hem samen te gaan werken en hem verder te laten groeien.' Valter gaat een verbintenis met de supermarktformatie aan tot en met eind 2025.

Tratnik noemt Jumbo-Visma 'een van de beste ploegen ter wereld'

Ook Tratnik boekte succes in de Giro d'Italia door in 2020 een rit te winnen. De 32-jarige staat bekend als een goede tijdrijder en is dan ook regerend Sloveens kampioen in die discipline. Tratnik is maar wat trots met zijn overstap naar Team Jumbo-Visma. 'Ik sluit me aan bij een van de beste ploegen ter wereld. Het team heeft laten zien dat het renners beter kan maken. Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan de toekomstige successen van de ploeg.'

Tratnik heeft een contract getekend tot en met eind 2024, tot grote vreugde van Zeeman. 'Team Jumbo-Visma heeft de ambitie om een heel seizoen lang mee te doen om de winst in de grootste wedstrijden. Jan is als persoonlijkheid en als renner van grote waarde om die ambities te realiseren', aldus de Nederlander over de landgenoot van Primoz Roglic.

Jumbo-Visma trekt met Gloag ritwinnaar Tour de l'Avenir aan

Tot slot sloeg de ploeg een slag met de komst van de piepjonge Gloag (20), die vorige week nog een etappe won in de Tour de l'Avenir. De Brit hoopt bij Team Jumbo-Visma grote stappen te kunnen zetten. 'Het team heeft laten zien dat ze jonge renners kunnen door ontwikkelen en ik kan niet wachten om er onderdeel van te zijn. Aangezien ik nog niet veel ervaring heb, wil ik me de komende jaren verdiepen in alle facetten van de wielersport. Daarvoor zit ik bij deze ploeg op de juiste plek.'

Zeeman ziet in Gloag een 'prachtig talent', maar wil nog niet te hard van stapel lopen met de coureur. 'We gaan de komende jaren rustig met hem aan de slag. Dankzij een uitgebalanceerd programma geven we hem alle tijd en ruimte om beter te worden. Samen gaan we zijn talent optimaal tot bloei laten komen', klinkt het hoopvol over de Gloag, die tot eind 2025 in het geel zwart te bewonderen is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws