Moerenhout moet Jakobsen teleurstellen: Nederlander niet geselecteerd voor WK wielrennen Wielrennen
Wielrennen

Moerenhout moet Jakobsen teleurstellen: Nederlander niet geselecteerd voor WK wielrennen

Moerenhout moet Jakobsen teleurstellen: Nederlander niet geselecteerd voor WK wielrennen

Stiekem hoopte hij op een plekje in de Nederlandse selectie, maar bondscoach Koos Moerenhout heeft ervoor gekozen om Fabio Jakobsen niet mee te nemen naar het WK in Australië. Volgens Moerenhout biedt het parcours namelijk te weinig kansen op een sprint.

De definitieve selectie is nog niet bekend, maar aan het Algemeen Dagblad laat Moerenhout weten dat hij Jakobsen in elk geval niet meeneemt. Hoewel de bondscoach inziet dat de sprinter op kampioenschappen altijd 'iets extra's' heeft, maakt hij andere keuzes. 'Op dit parcours gaat zich een ander scenario voltrekken dan een sprint. We hebben er uitgebreid over gesproken en hij snapt het ook wel.'

Moerenhout spreekt van een zwaar parcours, zeker aangezien het bijna 270 kilometer lang is. 'De lokale mensen daar zeggen: het is de Amstel Gold Race meets Luik-Bastenaken-Luik. Vrij vroeg in de koers zit een lastige klim en vervolgens komen er twaalf rondes met elke keer een klim van 1,1 kilometer, die nog vrij steil is. Het wordt een rollercoaster en het zal selectief worden', voorspelt hij.

Moerenhout wil Van der Poel tot kopman bestempelen

Het kopmanschap belandt hoogstwaarschijnlijk in handen van Mathieu van der Poel, laat Moerenhout weten. 'Het mag duidelijk zijn dat ik Mathieu er graag bij heb als leider van de ploeg. Dan hebben we een heel goede troef in handen. Hij gaat er niet heen om alleen mee te doen en heeft het in zich om heel snel in vorm te komen. Hopelijk gebeurt dat nu ook.' Van der Poel maakte zijn rentree in koers vorige week in de Druivenkoers Overijse, maar kon daar - mede door een lekke band - geen potten breken.

Volgens de Nederlandse krant zou Bauke Mollema een zekerheid zijn wat de individuele tijdrit betreft. Over de invulling van tweede startplek, die eigenlijk zou worden toegewezen aan de inmiddels gestopte Tom Dumoulin, is nog niets bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws