Jumbo-Visma stelt ietwat teleur in Ronde van Valencia: 'Donderdag voor ritzege met Dekker' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma stelt ietwat teleur in Ronde van Valencia: 'Donderdag voor ritzege met Dekker'

Jumbo-Visma stelt ietwat teleur in Ronde van Valencia: 'Donderdag voor ritzege met Dekker'

Op de openingsdag van de Ronde van Valencia was het uitkijken naar de prestaties van Sam Oomen en Milan Vader. Beiden reden hun eerste koers van het seizoen, terwijl het voor Vader zelfs zijn eerste wedstrijd ooit in het profpeloton was. Ploegleider Marc Reef sprak na afloop van 'een goede eerste test' en hoopt in de overige etappes op ritsucces met David Dekker.

De 24-jarige Dekker begon zijn seizoen eveneens in Valencia en is meegenomen om Jumbo-Visma in de sprints aan een overwinning te helpen. Die kansen lijken er vooral in het weekend te liggen, maar ook op donderdag worden de sprinters als kanshebber naar voren geschoven. 'Morgen wacht een rit waarin we hopen te sprinten met David', zo laat Reef weten. 'Het grote doel voor ons is om voor een ritzege te gaan in de sprints. Morgen wordt een lastig dagje, maar hopelijk is het een eerste kans.' De tweede etappe kent flink wat heuvels, dus als sprinter moet je van goede huizen komen om er in de finale nog bij te zitten.

Ploegleider Reef was na afloop voorzichtig met zijn oordeel over de eerste etappe. De renners van Jumbo-Visma zaten goed van voren vertegenwoordig richting de laatste klim van de dag, waar Remco Evenepoel als een bezetene tekeer ging en met een ruime voorsprong juichend over de meet kwam. In de achtervolgende groep konden Oomen en Vader helaas geen potten breken. 'We wisten dat het een lastige dag zou gaan worden. Het is een eerste rit na een lange voorbereiding in de winter, dus het is dan altijd even kijken hoe we ervoor staan. Ze begonnen in een goede positie aan de laatste klim. Ze hebben alles gegeven tot aan de streep. Al met al een goede eerste test en we zijn de rit verder ook goed doorgekomen', zo laat hij weten op de ploegsite.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws