Jumbo-Visma-talent Van Belle vierde tussen de profs: 'Had graag op het podium gestaan' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-talent Van Belle vierde tussen de profs: 'Had graag op het podium gestaan'

Jumbo-Visma-talent Van Belle vierde tussen de profs: 'Had graag op het podium gestaan'

Loe van Belle eindigde knap als vierde tussen de profs in de proloog van de Ronde van Slowakije. De renner van het Jumbo-Visma Development Team, die in Slowakije uitkomt voor Jumbo-Visma – moest enkel de krachtpatser van Quick Step-Alpha Vinyl voor zich dulden.

Een plek op het podium was voor Van Belle niet ver weg. Slechts acht honderdste scheelde het met Michael Mørkøv. ‘Ik had graag op het podium gestaan. Er zat een klein verschil tussen mij en de nummer drie. Uiteindelijk ben ik wel heel erg tevreden met deze vierde plek’, spreekt Van Belle op de ploegsite.

Van Belle – die ook een verdienstelijk baanrenner is – is bezig aan zijn tweede jaar bij Jumbo-Visma Development. Hij ontpopt zich als een goede allrounder, die bergop zijn mannetje staat. Zo werd hij recent nog negende in de Tour de l’Avenir, waar hij met de Nederlandse selectie de ploegenproloog won. ‘Ik heb in dit soort prologen vaker laten zien dat dit mij goed ligt. Ik ben met een goed gevoel uit de Tour de l’Avenir gekomen. Het is mooi dat ik het hier ook kan laten zien. De benen zijn goed’, besluit Van Belle, die in 2024 de overstap zal maken naar de hoofdmacht van Jumbo-Visma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws